Mijn nieuwe skincare routine!

Enkele maanden geleden maakte ik een Youtube filmpje met mijn skincare routine van het moment. Omdat het toch weer enige tijd geleden is , en ik heel wat nieuwe producten gebruik, vond ik het toch weer eens tijd om een update te doen. Benieuwd welke producten ik nu dagelijks gebruik (en love)? Lees dan snel even verder!
Ochtendroutine

Ik hou over het algemeen mijn routine vrij basic, en gebruik geen overmaat aan producten. Ik heb door de jaren ondervonden dat ik beter af ben met weinig, maar heel goede producten, dan dat ik een hoop verschillende gebruik die allemaal maar gemiddeld werken.

's Morgens hou ik het eigenlijk bij het licht cleansen van mijn huid en het moisturizen ervan. Om te cleansen gebruik ik soms mijn Camomile Silky cleansing oil, maar om heel eerlijk te zijn hou ik het meestal gewoon bij mijn Bioderma of een ander micellair water dat ik op dat moment gebruik. Nou, tegenwoordig is dat dus Bioderma , en dit breng ik aan op een exfoliërend wattenschijfje. Ik ga dan over mijn hele gezicht heen, tot ik gewoon zeker ben dat het schoon is en vrij van nog enige make-up resten die er nog zouden kunnen zijn van de dag ervoor.
Na het cleansen is het tijd om te moisturizen, en daarvoor gebruik ik mijn dagcrème van La Roche Posay van de Nutritic Intense lijn (een review vind je hier). Dit is een dikkere , heel aangename dagcrème , en het werkt top om er make-up overheen aan te brengen.Avondroutine

Mijn avondroutine bestaat uit net iets meer stapjes, omdat mijn make-up er natuurlijk moet worden afgehaald.
Als eerste gebruik ik terug mijn vertrouwde Bioderma , waarmee ik mijn oog- en gezichtsmake-up verwijder. Het werkt prima om al je make-up te verwijderen , en tevens ook moeiteloos (ik gebruik wel de versie voor een gevoelige huid, omdat dat mijn huidtype is). Daarna gebruik ik meestal nog iets van een meer romige cleanser , en dat is op dit moment mijn Vitamin E Face Cleanser van de TBS. Hier ben ik ook helemaal weg van. Het is een hele milde cleanser, maar gewoon ideaal om te gebruiken als tweede cleanser, zo ben ik er zeker van dat alle make-up er zeker af is.Ik gebruik de laatste tijd geen tonic meer, omdat die nogal de neiging hebben van te prikken, en mijn huid is nog steeds overgevoelig sinds ik dat Vichy product gebruikt heb.

Mijn laatste stap is dat ik mijn huid nog eens goed moisturize om de nacht in te gaan, en geniepig als ik ben , gebruik ik gewoon dezelfde crème van La Roche Posay. Ik gebruik die crème gewoon heel erg gras  en mijn gezicht voelt aan als een babyhuidje wanneer ik 's morgens opsta.


Zoals je kan lezen, bestaat mijn routine dus eigenlijk maar uit een viertal producten. Ik hou het bewust vrij minimalistisch, omdat ik mijn huid op dit moment niet wil overladen met producten.

Heb jij skincare producten waarvan je absoluut niet zonder kan? Laat het dan even weten bij de reacties!

Bedankt voor het lezen iedereen en tot de volgende!
xx Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

1 reacties

  1. Leuk om te lezen wat je routine is, mooie producten! Ik gebruik ook producten met vitamine E van The Body Shop en de Bioderma hoort er ook bij.

    BeantwoordenVerwijderen