Blogtips #5: productfoto's nemen!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog enkele blogtips met jullie deelde. Ondertussen zijn er weer heel wat andere artikels online gekomen, waaronder natuurlijk reviews. Om die reviews te kunnen vervolledigen heb je natuurlijk foto's nodig, en liefst ietwat mooie foto's. Het zijn voor mij toch vaak de foto's die de doorslag geven of ik een artikel leuk vond om te lezen of niet. Benieuwd welke tips ik in petto heb? Lees dan snel even verder!

blogtips beautyblog

blogtips beautyblog

  • Een neutrale achtergrond. Zeker bij productfoto's vind ik het het mooiste wanneer de achtergrond vrij neutraal is. Beige, witte en lichtgrijze kleuren werken daarom volgens mij het beste. Natuurlijk is een bloempje ook altijd leuk om toe te voegen, maar zoals ik al zei: het liefst in een neutrale kleur. Hierdoor zullen de producten meer opvallen en worden je ogen naar het product getrokken in plaats van naar de achtergrond.
  • Helder licht. Natuurlijk is dat met deze tijd van het jaar gemakkelijk gezegd dan gedaan, maar een mooi daglicht is altijd het beste om productfoto's te nemen. Ik sta desnoods wat vroeger op en ik hoop heel stilletjes dat het wat open weer is die dag. Anders zijn daglichtlampen een goede oplossing.
  • Probeer niet te veel op 1 foto te krijgen. De foto wordt dan nogal druk en net zoals in puntje 1 wordt dan je aandacht te weinig naar het product zelf getrokken.
  • Wanneer je in het algemeen productfoto's maakt van make-upproducten is het altijd de moeite om swatches te maken. Zo kan de lezer zich een beter beeld vormen van hoe het product presteert en er echt op het huid/lippen/ogen uitziet.

blogtips beautyblog

blogtips beautyblog

blogtips beautyblog


Dit zijn mijn tips voor vandaag. Natuurlijk is er bij mij ook nog ruimte voor verbetering, dus ik hoor ook graag jullie tips!

Share:

4 reacties

  1. Handig! Deze tips kan ik wel gebruiken nu het zo snel donker wordt. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuke tips! Maar ik heb ene vraagje haha! Waar hij jij zo een witte achtergrond? Mijn kamer is eigenlijk donker van achtergrond... Zo heeft het blad van mijn kast een antracietkleur en zijn de muren donkerder dan gewoon beige... Dus ik heb geen neutrale achtergond... Ik heb al eens witte papieren op mijn kast gelegd, maar dat vond ik ook geen mooi effect hebben. Hoe los ik dit euvel op? :p Enig idee?

    BeantwoordenVerwijderen