How I wear: rode lipstick!

Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht en gezien het huidige seizoen zijn de rode lipjes nooit ver weg. Oranje ondertoon, blauwige ondertoon, sheer, gepigmenteerd, mat,...Je hebt ze in alle kleuren en afwerkingen. Vandaag toon ik jullie hoe ik een felle rode lip combineer en hoe ik een donkerdere rode lip combineer. Lees je even mee?

how to red lipstick

In beide gevallen is 1 ding essentieel: een egale basis. Wanneer je basis niet egaal is, ziet een rode lip er niet optimaal uit. Mijn favoriete basis is de Rimmel Wake Me Up foundation gecombineerd met de Maybelline Fit Me concealer. Het resultaat is een hele egale basis met een mooie glow. Wat ook mooi staat: een mooi afgewerkte wenkbrauw!

De oranje lip.

Wanneer ik kies voor een rode lipstick met een oranje ondertoon, ga ik steevast voor de L'Oréal Collection Exclusive "Doutzen's Pure Red" lipstick. Deze heeft wel degelijk die felheid van een oranje lipstick, maar maakt je tanden niet geler. Top!

Bij een rode lipstick met oranje ondertoon hou ik graag de rest van mijn make-up neutraal, maar afgewerkt. Een goede laag mascara, een beetje bronzer, blush en highlighter zijn je beste vrienden! Voor de rest laat ik heftige oogmake-up hier achterwege. Daarom is dit ook een prima look voor de lente en de zomer of voor de hele lichte huidjes!

how to red lipstick

how to red lipstick

De koele ondertoon.

Hoe mooi de oranje ondertoon ook is, doorgaans kiezen veel mensen voor de koele ondertoon. Denk MAC Ruby Woo, Blake's Pure Red van L'Oréal. Deze staan ten eerste een stuk klassieker dan de lipsticks met een oranje ondertoon en zorgen er ook voor dat je tanden een stukje witter lijken. 

Bij deze lipsticks durf ik mijn oogmake-up al eens wat dramatischer te maken. Ik doe het niet altijd, maar eyeliner en/of oogpotlood staat heel erg mooi bij deze beauty's! Daarnaast breng ik ook altijd ietsje meer bronzer aan omdat de donkerdere kleuren je gelaat wat "uitgewassen" doen lijken. 

Op onderstaande foto's draag ik de L'Oréal Collection Exclusive Lipstick in Laetitia's Pure Red!

how to red lipstick

how to red lipstick


Mijn favoriete look van de twee? Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk kies ik op dit moment voor de donkerdere look!

Share:

6 reacties

 1. Heel mooi gedaan. Ik doe zelf altijd iets op mijn ogen, maar dit kan heel neutraal lijken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik vind de tweede look zo leuk bij je staan!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een mooie lipstick van l'oreal, daar moet ik eens naar gaan kijken in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou de ooglook nog net wat zwaarder maken, maar iedereen heeft zijn eigen stijl natuurlijk! De donkere lipstick staat je erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen