It's A Coffee Tag!

Wow, wat is het lang geleden dat ik nog eens een tag deed! Ik werd onlangs door Diolifestyle getagd om de It's A Coffee Tag te doen. Een tag waar ik wel naar uitkijk, aangezien ik en mijn tasje koffie echt één zijn. Lees je even mee?
it's a coffee tag1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte het?


Ik dronk mijn eerste kopje koffie vrij vroeg, ik moet een jaar of 13 geweest zijn. Het eerste jaar vond ik het maar vrij vies smaken, maar nadien moest ik elke dag wel een tasje hebben.

2. Met wie drink je graag koffie?


Ik ben sowieso heel erg gehecht aan de koffie die we thuis hebben. Ik drink dan ook het liefste mijn koffie op mijn gemakje, thuis op. Meestal drink ik enkel 's morgens bij het ontbijt een kopje, maar op een zondag durven we er al eens een gebakje bijhalen en dan vind ik het extra gezellig. Het hoort een beetje bij een zondag!

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?


Zoals ik in de vorige vraag al vertelde, meestal 's morgens en af en toe in de namiddag. 's Avonds kan ik echt geen warme dranken meer drinken, het smaakt me dan gewoon niet. 

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart,..)?


Ik drink mijn koffie altijd zwart. Sowieso, koffie dat door een koffie-apparaat gemaakt wordt, lust ik niet echt, het smaak niet als échte koffie denk ik altijd, haha!

5. Wat is je favoriete koffiemerk?


Jacqmotte is zeker mijn favoriet, en dan vooral de mocha! Die is lekker sterk, want zo heb ik mijn koffie graag. Ik kan er maar moeilijk tegen dat er zoveel water wordt opgegoten dat de smaak helemaal weg is, jakkes. 

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?


Ik blijf steevast bij mijn Jacqmotte Mocha, haha! Ik ben niet zo voor alle speciale smaakjes, een trouwe hond!

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?


Hoh, nee, eigenlijk niet. Zoals ik al zei hebben we geen koffie-apparaat zoals een Nespresso of iets dergelijks, dus dan is het ook al moeilijker om verschillende soorten te gaan voorzien.

8. Waar koop jij je koffie?


In de supermarkt!

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie? 


Zoals ik al zei, drink ik mijn koffie altijd zwart. Ik heb er eens één keer melk bijgedaan en dat was genoeg om mij nooit meer koffie met melk te laten drinken.

10. Wat vind jij het lekkerste bij de koffie?


Sowieso iets lekker zoet. Een lekker chocolaatje (oooh, die doos Merci die nog in de kast staat), een gebakje (give me the chocolat!) of een stukje taart, nom nom!

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?


Dat is een hele makkelijke keuze voor mij: nooit meer thee. Ik lust het ook gewoonweg niet! Ik heb het één keer gedronken en voor mij is het gewoon heet water met een vies smaakje aan. Nee, thee is niet voor mij weggelegd!Dit was de tag! Ik tag Romina en Anke!


Heb jij speciale gewoontes wanneer het op koffie aankomt? Laat het dan even achter in de reacties!

Share:

4 reacties

 1. Echt zo'n leuke tag ! :D Koffie met vanille, zo'n aanrader ! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Dankjewel om mij te taggen! ^^ Ik ga hem zo snel mogelijk doen, al moet ik toegeven dat ik geen grote koffiedrinker ben (tenzij dan iets van starbucks omdat dat amper nog naar koffie smaakt haha :D)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag!
  Maar ik ben zelf totaal geen koffie liefhebber. Geef mij maar een lekkere smoothie ofzo, haha!

  http://onceuponafoodie.wordpress.com x

  BeantwoordenVerwijderen