Healthy Days: De "30 days of yoga"!

Het is zover, ik begin weer wat meer te bloggen over health, sporten, mijn routine,.. Iets meer dan een half jaartje geleden gaf ik jullie meermaals een update rond mijn fitness routine, hoe het stond met mijn figuur en of ik het allemaal wel kon volhouden. Vandaag licht ik even toe hoe het nu met mijn gesteld is en leg ik  ook uit wat ik verder nog wil. Lees je even mee?


30 days of yoga


"Een gezonde geest in een gezond lichaam.", de beste quote ter wereld voor velen, anderen moeten er dan weer niets van weten. Ik denk dat het zeker klopt. Ik voel me fitter door gezonder te leven.

Toen ik maanden geleden een beetje verplicht moest starten met sporten door een ongeval met mijn knie, was ik daar eigenlijk best blij om. Eindelijk terug wat aan mijn conditie werken, eindelijk wat kilootjes kwijtraken die er de laatste jaren bijgekomen waren. Jammer genoeg kon ik geen echt schema meer aanhouden toen het nieuwe academiejaar begon en al snel deed ik weer niets meer van sport. Ik probeer wel zoveel mogelijk te voet naar mijn campussen te stappen, maar dat is zowat de enige beweging die ik krijg. Ik deed de fitness erg graag, maar ik kon er mij na een lange dag niet meer toe aanzetten nog naar de sportschool te gaan.

Mijn gewicht, dat blijft dan wel hetzelfde, maar ik zie dat ik wel wat spiermassa verloren ben. Ik ben nog steeds een tiental kilo afgevallen, omdat ik heel veel water drink en de hoeveelheid overbodige suikers wat uit mijn dieet weer.

En nu? Nu is het tijd om terug de draad op te pakken, maar mét een schema en dus met wat begeleiding, ik merk dat ik dat zelf wel nodig heb. Bij de Britse blogger Viviannadoesmakeup, las ik deze week over "Yoga with Adriene", een Youtube kanaal vol yoga oefeningen. Ik wou het al een hele tijd proberen, en naast het feit dat je een beetje sport, hou je toch ook je geest gezond. Nu heeft Adriene op haar kanaal een programma staan dat je 30 dagen aan een stuk elke dag kan doen. Elke dag is anders, van intensiteit, van duur, qua oefeningen,... Die afwisseling, die spreekt me wel aan. En wat spreekt me nog meer aan? Ik kan het gewoon thuis op een matje doen!Dit weekend start ik met deze routine. Na die 30 dagen hoop ik uiteraard een beetje verschil te zien, maar wil ik het natuurlijk ook verder doen, het zou een beetje zonde zijn direct te stoppen na die 30 dagen. Natuurlijk ga ik jullie af en toe updaten hoe het nu gaat met deze routine. Daarnaast ben ik ook van plan om het gewoon één keer per week te hebben over gezond leven. Lijkt je dat een goed idee?


Hebben jullie ervaring met yoga of gelijkaardige sporten? Laat het me even weten in de reacties!

Share:

5 reacties

 1. Wat een leuk idee om deze challenge te doen. Ik hoop dat je het volhoudt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yoga lijkt me ook nog wel wat! Maar ik heb zo een onregelmatig leven hé.. Geen twee dagen zijn dezelfde. Hoe kan ik dan yoga inlassen, vraag ik me af?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat cool zeg!
  Ik ga zeker even een kijkje nemen, ben sinds september opzoek naar een nieuwe sport dus wie weet is dit wel iets..:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog nooit yoga gedaan, maar het lijkt me wel interessant. Ik ga het zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het echt geweldig voor je dat je het sporten terug hebt kunnen oppikken! Sinds mijn Erasmus ben ik zo'n 10 a 15 kg aangekomen, dus als je tips zou kunnen geven over hoe jij 10kg bent kunnen afvallen zou fijn zijn! Want wat ik ook probeer, niks lijkt te helpen :(

  BeantwoordenVerwijderen