Blogtips #2: Portretfoto's maken!

Als er iéts is dat héééél belangrijk is bij een beautyblog, dan zijn het wel portretfoto's. Je wil een look laten zien, laten weten hoe een product eruit ziet op je huid, lippen, ogen,...en daarvoor zijn goede foto's natuurlijk belangrijk. Nu, ik leer nog elke dag nieuwe posities bij en manieren om betere foto's te nemen, maar ik wil toch al even met jullie delen wat ik tot nu toe weet over portretfoto's nemen.

tips portretfoto's maken


Het fototoestel. Natuurlijk. Wanneer je een beginnende blogger bent is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je daar met een spiegelreflex en een lens van hier tot in Tokio komt aanhollen. Ik heb nu ongeveer één jaar mijn Canon EOS 600D, een vrij basic spiegelreflexcamera die echter héél goed zijn werk doet. Toen ik deze kocht nam ik er de kitlens bij, een 18-55mm. Prima lens om alles mee te leren.

Enkele maanden geleden stapte ik een trede hoger op de "lens-ladder" en kocht ik een 50mm lens. Béste aankoop van 2014. Deze lens geeft je een heel mooie bokeh, een onscherpe achtergrond, en levert met weinig moeite héle mooie portretfoto's op. Ook voor outfitfoto's is dit best een goede lens. Goed,...én goedkoop, ongeveer €109,00 (Canon).

tips portretfoto's maken

tips portretfoto's maken

tips portretfoto's maken

Nu, hoe neem je die portretfoto's? Met een spiegelreflex is het natuurlijk niet handig om die in je handen te houden en dan gewoon naar jou te richten, na 5 minuten heb je een lamme arm. Ik investeerde daarom vorig jaar in een statief en afstandsbediening. Een statief hoeft écht niet heel duur te zijn, ik heb er eentje van Hama, de Star 63. Dikke prima. Ook een afstandsbediening is heel handig, want dan kan je gewoon makkelijk zitten zonder je in een ongemakkelijke bocht te wringen. Ik heb de Canon RC-6, een prima ding! Als ik je een uitstekende webshop mag aanraden: Coolblue!

Welke posities neem je aan? Dat is echt wat zoeken. Het hangt af van de belichting die je hebt, de beste plaats met een mooie achtergrond. Voor portretfoto's heb ik eigenlijk het liefste een hele rustige achtergrond zodat je niet afgeleid wordt. Verder is het belangrijk dat je hele hoofd in het frame zit en niet alleen van je ogen naar beneden toe. Hangt natuurlijk ervan af wat je precies wil fotograferen. Deze stap is gewoon zoeken welke hoek jou het meeste flatteert en bij welke positie de kleuren het beste overkomen.

tips portretfoto's maken


Foto's maken is evolueren en jezelf steeds verbeteren!

Share:

9 reacties

 1. Handige tips, bedankt. Ik wil binnenkort ook nog een spiegelreflexcamera aanschaffen. Weet alleen nog niet zo goed welke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeel veel oefenen is heel belangrijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips! Ik ben zelf altijd aan het experimenteren met wat ik mooi vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips, ,,,ik oefen lekker nog een tijdje door, leer elke dag een beetje bij en leer mijn camera steeds beter kennen, goede tips als deze gaan altijd onbewust mee in mijn achterhoofd tijdens het oefenen...dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de tips! Ik ga toch ook eens kijken voor een statief, want het lijkt me toch wel handig om te hebben. Daarna komt de nieuwe lens wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie tips! Hiermee ga ik eens experimenteren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel en erg handig! Het is en blijft inderdaad zoeken en bijleren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele goede tips! Ik heb nog steeds geen spiegelreflex en weet eigenlijk ook nog altijd niet goed voor welke ik zou moeten gaan. de Canon EOS 600D zit nog steeds in mijn hoofd, maar ik ken er gewoon niet genoeg van om zelf op onderzoek te gaan naar een goede camera dus volg ik de rest een beetje :D Qua lens vroeg ik me af of je met de kitlens ook mooie wazige achtergrond krijgt. Dat vind ik echt supermooi! Maar om ineens een lens van 100€ erbij te nemen, dat zou al vrij duur in totaal zijn. :D

  BeantwoordenVerwijderen