Blogtips #1: foto's bewerken!

Velen onder mijn lezers zijn tevens zelf bloggers en elkaar een helpende hand geven is altijd leuk. Ik ga hier denk ik een kleine serie van maken dus laat zeker weten wat jullie nog willen weten over bloggen, filmpjes maken,... We beginnen met hoe ik mijn foto's bewerk. Kijk je even mee?

tips foto's bewerken


Natuurlijk zijn er mensen die zonder problemen Photoshop kunnen gebruiken maar jammer genoeg is niet iedereen daar een genie ik. Ik ben daar het grootste voorbeeld van. Ik snap dingen na een tijdje wel, maar moet er altijd even over denken. Bij mij is eenvoud de sleutel.


 • iPhoto. Om kleine aanpassingen zoals bijsnijden, kleine lichtaanpassingen, roteren gebruik ik gewoon iPhoto. Dit is het gratis fotobewerkingsprogramma van Apple voor op hun computers. Het kost niks extra en is heel eenvoudig in gebruik.
 • Picmonkey. Dit is de eerste site die ik gebruik om collages en dergelijke te maken. Ik gebruik collages vaak in artikels als Instagram Diary's, wishlists,..noem maar op, ze zijn heel vaak een handig ding! Ook kan je met deze site makkelijk vormpjes en tekstjes in je foto's zetten en zijn er heel wat filters die je kan gebruiken. 
 • Fotor. Dit is nog zo'n site die ik gebruik om collage's te maken, al is dat ook het enige waarvoor ik deze site gebruik. Het is gewoon heel eenvoudig en snel om collages te maken dus daarom grijp ik ook vaak naar deze site. 
 • Om foto's te bewerken voor ik ze op Instagram plaats gebruik ik vaak enkele apps die dan wel gratis zijn, maar wel makkelijk te gebruiken zijn. Enkele voorbeeldjes: Photo Editor Pro, PhotoEditor For Instagram, Photo Grid en Pixlr Express.

Ik hoop dat ik sommigen met dit lijstje wat heb kunnen helpen. Ik gebruik geen snazzy sites of apps, maar voor nu werkt het wel voor mij, dus waarschijnlijk ook voor enkele medebloggers! 

Heb jij nog tips? Laat ze dan even achter in de reacties!

Share:

4 reacties

 1. Heel leuk dat je deze serie start ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke tips, daar kan ik denk ik wel iets mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele fijne programma's!
  Vooral van Fotor ben ik fan sinds ik een Macbook heb, makkelijk maar wel met een heleboel opties!
  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen