Oktober, Pink Ribbon maand.

Kanker, het is een vreselijke ziekte. Dagelijks worden er té veel mensen mee geconfronteerd. Ook ik ben mensen verloren aan kanker, weliswaar niet aan borstkanker, maar toch. Omdat ik, en iedereen volgens mij, meeleeft met de mensen die er rechtstreeks mee geconfronteerd worden, wil ik het ook hier even vermelden.Iets minder dan 10 jaar geleden verloor ik kort na elkaar mijn beide grootouders langs moeder's kant. Mijn grootmoeder werd geconfronteerd met pancriaskanker, één van de meest agressieve kankers die er zijn. Omdat ik weet hoe het is om samen te leven met iemand die lijdt aan kanker (ze woonde het laatste jaar bij ons in), weet ik ook hoe moeilijk dat kan zijn.

Uiteindelijk bleef zij zelf altijd vrij sterk, ondanks het feit dat ze net een een jaar daarvoor haar man verloren was en zelf met de vreselijke ziekte geconfronteerd werd. Zij wist dat er een tijd zou komen dat ze er niet meer zou zijn, en dat die tijd ook vrij snel zou komen. Wij wisten het, maar bleven het ontkennen dat die tijd er snel zou zijn.

Er is al heel wat onderzoek gedaan om borstkanker te voorkomen én te genezen en goed op te volgen.  In de maand oktober blijven ze nog eens extra stilstaan bij het begrip "borstkanker", Pink Ribbon maand.

Wij kunnen als mens er vrij weinig aan doen, maar we kunnen wel onderzoek en research steunen met een kleine bijdrage. Ik spreek nu vanuit België, maar overal ter wereld lopen er acties.

De Pink Ribbon website van België heeft o.a. een webshop waar kleine spulletjes te koop worden aangeboden. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar Pink Ribbon. Ook al wil je maar een hele kleine bijdrage doen, ik ben ervan overtuigd dat alle beetjes helpen.


Ik draag mijn steentje bij, en jij? 

Share:

3 reacties

  1. Heel heftig allemaal! Zelf heb ik mijn zus verloren aan borstkanker en weet hoe het is om een dierbare met deze ziekte te verliezen. Ik fietste in 2013 de Alpe D'huez om mijn steentje bij te dragen tegen kanker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heftig zeg, helaas weet ik precies hoe het is. Ben zelf ontzettend veel mensen verloren aan deze ziekte..

    BeantwoordenVerwijderen