Fitness + afvallen update!

Het is nu zo'n 3 maanden geleden dat ik (deels noodgedwongen) begon te sporten en te werken aan mijn gezondheid. Vandaag is het nog eens tijd om de resultaten te bekijken en te evalueren, ik vertel je ook mijn favoriete dingen om te eten! Lees je even mee?Crackers en beschuitjes zijn zeker geliefd geweest de afgelopen maanden. Ze bevatten weinig calorieën en je kan ze eten in de plaats van een boterham, althans, dat doe ik toch. Mijn favoriet? Een cracker met Philadelphia kaas en rundsfilet erbovenop!

Ik ben de laatste tijd ook aan het denken om af en toe een vegetarische dag te doen, bijvoorbeeld een drietal keer in de week. Dat gaat perfect met met salades en pasta's en het doet me ook goed. Of ik ooit volledig vegetarisch kan gaan, dat weet ik niet. Als iemand van jullie vegetariër is, laat het dan zeker weten in de reacties!

Wat gewicht betreft mag ik zeggen dat ik héél tevreden ben. Ik ben in totaal 8,5 kg afgevallen. Voorlopig vind ik dat wel even genoeg, ik hoef niet per se nog veel kilo's af te vallen. Ondertussen blijf ik wel op mijn eten letten en sport ik 2 à 3 keer per week.

De fitness: die bevalt me nog steeds supergoed! Ik probeer minstens 2X per week 1,5 uur naar de fitness te gaan. Op dat 1,5 uur doe ik een 30 minuten crosstrainer, tal van buikspieroefeningen en ook enkele oefeningen voor de armspieren. Ik voel dat ik steeds sterker wordt en de oefeningen langer kan uithouden. Nu wil ik echter ook tussendoor enkele workouts doen die ik gewoon thuis kan doen. Youtube staat er vol van, maar hebben jullie specifieke aanraders? Ook ben ik op zoek naar een toestelletje op gegevens bij te houden, zoals te Fit Bit, indien jullie op dit gebied aanraders hebben, laat het dan ook even weten!

Hoe gaat het met jullie? 

Share:

4 reacties

 1. Superknap van je dat ej al 8,5 kilo kwijt bent. Echt leuk om updates te lezen en dat het zo goed met je gaat <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe toevallig! Ik was gisteren ook aan het kijken naar de fitbit maar twijfel nog een beetje.. 😀 knap dat je zoveel ben afgevallen! Ik wil ook zoiets kwijt dus daar probeer ik nu aan te werken ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, probeer ook absoluut eens de recepten van Rens Kroes! Overdag gezond en voedzaam en 's avonds licht. Ik ben er heel enthousiast over, succes! Groetjes, Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij onwijs goed bezig zeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen