Your skin doesn't define you - mijn opinie.

Laatst zag ik een vlog van de inmiddels toch wel wereldberoemde Zoella, of Zoe Sugg, op Youtube. Zij babbelde in haar dagelijkse vlog over het feit hoeveel zelfverzekerder ze de laatste tijd, maanden, geworden was en hoe goed ze haar voelde in haar eigen huid. Omdat ik dit zo'n interessant onderwerp vind, wil ik hier ook even mijn zegje over doen. Lees je even mee?


Ik leef al jaren mee met Zoe's video's, nu ongeveer een drie jaar. In de maatschappij van nu worden mensen veel nagekeken, bekeken én beoordeeld. Wanneer men iemand zonder make-up ziet met wat oneffenheden wordt die persoon vaak als "niet zo mooi" bestempeld, terwijl dat echte nonsens is. Wanneer men dan weer iemand ziet die make-up draagt, wordt die persoon vaak bestempeld als een plamuurbak, barbiepop.

Ik draag make-up, niet alleen om hier en daar mijn huid egaler te maken, maar eigenlijk vooral omdat ik het zo leuk vind om nieuwe dingen uit te brengen, nieuwe kleurcombinaties te maken, uit te pakken met een felle lipstick. Dat ik make-up draag wil niet zeggen dat ik een "plamuurbak" ben om het zo maar even te zeggen, ik vind het gewoon énorm leuk om mee bezig te zijn!Ik was tot enkele maanden geleden ook iemand die dagelijks make-up droeg, zelfs als ik niet uit het huis ging. Laatst vertelde ik mezelf dat dat maar eventjes gedaan moest zijn. Waar wil ik naartoe? Iedereen is uniek, iedereen heeft zijn eigen kenmerken, iedereen heeft zijn eigen huidproblemen, iedereen is op zijn manier mooi. Ik krijg zelden nog nieuwe acne, maar ik heb wel tal van littekentjes van vroegere puistjes en probleempjes. Maar dat is nu eenmaal mijn "unieke" huid, en daar moet ik maar tevreden mee zijn.

Ik had enkele maanden geleden nooit geloofd dat ik nu, op deze dag het winkelcentrum zou binnengaan zonder ook maar iéts van make-up op. Ja, ik heb nog dagen waar ik het liefste alles wat ik  in mijn stash heb op mijn gezicht zou willen smeren, maar ik durf nu gewoon mezelf laten zien zoals ik ben. Fien met wat littekentjes. Nee, ik heb zeker niet de slechtste huid ooit, maar ik ben gewoon op dit moment tevreden met hoe ik er van nature uitzie. Daarom heb ik op de foto's in dit artikel ook totaal geen make-up op. Mijn lezers mogen zich ook een beeld vormen van mij zonder make-up.

Als je de video van Zoe even wil bekijken, een echte aanrader want het heeft mij ook enorm geholpen, is hier de link!

Hoe anderen over jou denken, over je uiterlijk, dat maakt helemaal geen barst uit. Jij moet je comfortabel voelen in je eigen huid. 


Share:

4 reacties

 1. Mooi artikel meid ! Gelijk heb je ook :) Ik heb die video van Zoella ook gezien en het heeft me ook echt eens doen beseffen hoe fout het eigenlijk is om je aan te trekken wat anderen al dan niet van je zouden denken. Je bent wie je bent en dat moeten anderen dan maar accepteren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je eigenlijk een mooie huid! Ik had helemaal niet gedacht dat je hier helemaal geen make-up op had! Zelf vind ik heit goed dat er aandacht is dat je je goed moet voelen met jezelf en je huid, maar ik vind die no make-up selfies van mensen die vaak al een mooie huid hebben soms wel een beetje een klap in het gezicht van mensen die wél echt erge huidproblemen hebben. Ik heb een tijdje tijdens mijn acne zonder gezichtsmake-up rondgelopen en werd toen door random mensen op straat aangesproken omdat ze "goedbedoelde tips" hadden. Heel lief bedoeld maar je voelt je daardoor meer je huid dan jezelf. En ik denk dat hoewel het bij mij nu echt al een stuk beter is en ik alleen nog littekentjes heb, er heel veel mensen zijn die nog wél met zo'n huid zitten en hoe erg is het dan om al die mooie no make-up selfies te zien? Dan voel je je echt alsof je de enige bent en niet normaal bent. Ik vind het daarom trouwens wel extra mooi dat jij hier gewoon je gezicht zonder make-up laat zien; ook al ziet je huid er al prachtig uit, je huid heeft wel een moeilijk verleden gehad om het maar zo te zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed dat je er over schrijft, ik voel mezelf toch minder mooi met onzuiverheden. En ik heb er nu toch best wel weer last van helaas. Ik wil het gewoon weg hebben, zeker omdat ik veel met make-up bezig ben. Maar ik vind wel dat je geaccepteerd moet worden zoals je bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed artikel! Ik ga zelf zonder moeite make-up loos over straat..

  BeantwoordenVerwijderen