Food - Recept: Vislasagne!

Ik vraag mezelf soms echt af of ik eten niet liever zie dan sommige mensen,...tja, wij zijn hier thuis nu eenmaal mensen die wel houden van een lekkere maaltijd. Vandaag deel ik met jullie ons recept voor een lekkere vislasagne! Begint je maag al te knorren? Lees dan even mee!



recept vislasagne


Wat heb je nodig?

  • Ongeveer 10 lasagne pasta bladeren
  • 400 gram - 0,5 kg pinazie
  • 1 l visbouillon 
  • 1 visbouillionblokje
  • 50 gram boter
  • 50 gram vloeiende bloem
  • Tijm, 2 laurierbladen
  • 2 glazen witte wijn
  • 250 ml halvolle room
  • Zalmfilet: 0,5 kg , in dunne plakjes gesneden
  • Gemalen kaas
  • Specerijen

Hoe ga je te werk?

  • Spinazie wassen en daarna aanstoven in een klontje boter met wat peper en zout.
  • Visbouillon opwarmen met laurier en tijm, visbouillonblokje en 1 glas witte wijn.
  • Boter smelten, vloeiende bloem toevoegen, roeren met de garde en laten drogen.
  • Visbouillon toevoegen, beetje per beetje. + nog een glas witte wijn toevoegen. Kruiden met peper en zout en op het laatste 250 ml halfvolle room toevoegen (en niet meer laten koken). Voeg als laatste nog wat gemalen kaas toe.
  • Opbouwen van de lasagne: Een laagje saus in een vuurvaste schotel. Dan wat spinazie, vis en lasagne bladeren. Doe 2 √† 3 lagen, naargelang de grootte van je schotel. Doe er op het laatste nog wat gemalen kaas over en plaats de lasagne in de oven op 175° voor ongeveer 45 minuten. 




recept vislasagne



Klaar is Kees! Ik krijg al honger van dit recept te typen alleen al, dus het is zeker de moeite waard om het een keertje na te maken. Smakelijk!

Share:

1 reacties