Healthy Days - Het einde van de "30 Days Of Yoga"!

Ik heb het gehaald! Elke dag heb ik me volledig gegeven tijdens de 30 Days Of Yoga, en wow,...ik had nooit gedacht dat deze activiteit zo'n impact op me zou hebben, zowel mentaal als fysiek. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel even mee!

results 30 days of yoga

Fysieke resultaten "30 days of yoga".


Algemeen: de vorm van mijn lichaam. Echt spieren zal je van deze reeks niet krijgen, maar je krijgt meer een "toned" look, als ik dat zo kan zeggen. Voordien had ik ook eeuwig last van die stomme lovehandles, gelijk wat ik at of wat ik deed, en die zijn nu echt bijna helemaal weg. Verder zie ik ook dat mijn achterwerk wat meer gevormd is en dat ook mijn dijen er wat gestroomlijnder uit zien.

Waar ik ook een groot verschil in zie, is hoe lenig ik ben geworden. Ik zal nooit de lenigste persoon op aarde worden, maar het is zeker al een hele verbetering. Dat is ook een beetje waar yoga rond draait: rekken, strekken, wat lenigheidsoefeningen,... Dit zijn resultaten die zeker opvallen in oefeningen als forward fold en downward dog. Als je totaal geen idee hebt wat deze termen willen zeggen, zeker een keertje opzoeken!Mentale resultaten "30 days of yoga".

Ik ga hier heel eerlijk in zijn, ik dacht dat yoga echt een fabeltje was en dat het door een bepaalde categorie mensen werd beoefend. Nu besloot ik het die bewuste zaterdag toch een keertje uit te proberen en BAM, ik ben verknocht en verkocht! 

Yoga zorgt ervoor dat je echt naar jezelf gaat kijken en dan vooral naar de binnenkant. Je zoekt naar bewegingen die goed voelen voor jouw lichaam. Je maakt een soort klik in je hoofd: een workout hoeft niet altijd bloed, zweet en tranen te betekenen, maar het kan ook op een rustige en gebalanceerde manier gebeuren, en dat is iets wat ik heel erg apprecieer.


En nu?


Oh boy, ik heb al een andere challenge gevonden hoor. Waarom ik dit wil doen? Ik vind het wel leuk om dit soort dingen uit te proberen. Niet alleen voor mezelf en om te vinden wat ik het leukste vind, maar ook om jullie enkele dingen aan te reiken en jullie op de hoogte te houden of het wat werkt of niet. 
Ik blijf zeker verder doen met yoga. Het heeft me zo ge├»nspireerd en me terug laten genieten van sport, dat ik het gewoon een beetje nodig heb op dit moment. Ik hoop dat ik jullie een beetje mee heb kunnen nemen in mijn verhaal en misschien enkele van jullie heb kunnen inspireren om het zelf eens te proberen. Op naar nog meer beweging!

Share:

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ik had 3 dagen van de challenge gedaan en ben toen ziek geworden, volgende week ga ik het terug oppikken.
    Oh! Ik wou ook even zeggen dat ik het super knap vind dat je zo een blote buik foto durft posten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te horen dat je er zo van hebt genoten! Ik wil het zeker eens proberen als ik van mijn reis terug ben. Als het zo ontspannend is kan ik dat zeker gebruiken eens ik begin te werken :-)

    BeantwoordenVerwijderen