Food - Vegetarische wok met soja en vissaus!

Wanneer ik heel erg zin heb in een grote portie groenten en ik er geen aparte saus wil bij maken, kies ik steevast voor een lekker wokgerecht. Je kan het zo pittig maken als je zelf wil, je kan er eigenlijk bijgooien wat je zelf wilt en in combinatie met enkele superlekkere ingrediënten is dit een ideaal veggie gerechtje! Lees je even mee?



food recept vegetarische wok

Wat heb je nodig?

  • Plantaardige olie
  • Vissaus 
  • Soja saus
  • 1 zakje sojascheuten
  • 2 courgetten
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • Peperselie
  • 2 wortels
  • 250 gram champignons
  • Rijst
  • Uitje
  • 2 teentjes look
  • Peper en zout

Hoe ga je te werk?

  • Begin met alle groentjes te wassen en fijn te snijden. Snij ze allemaal dezelfde grootte, zo zijn ze ook allemaal tezelfdertijd gaar. 
  • Kook de rijst. Werk je met losse rijst, dan is de verhouding 2 glazen water op 1 glas rijst, als je met builtjes werkt, dan vul je gewoon de pot met water, maar zorg natuurlijk dat hij niet overloopt. De instructies hoe lang de rijst dan moet koken, staat meestal op de verpakking. 
  • Voeg wat plantaardige olie toe in je wokpan en begin met het aanstoven van een uitje en knoflook. Daarna ga je de groentjes toevoegen. Begin met de groente die het meeste tijd nodig heeft en bouw zo verder. De worteltjes en champignons zullen het meeste tijd nodig hebben. 
  • Nadat de groentjes een beetje gestoofd hebben kan je beginnen kruiden. Ik voeg ook altijd wat sojasaus toe en vissaus. Dit is erg afhankelijk van je persoonlijke smaak, dus voeg beetje per beetje toe naargelang je eigen smaak. 
  • Werk nog wat af met peterselie en serveren maar!
  • Ben je een vleeseter, dan kan je hier perfect wat kip bij eten of een loempiaatje!



food recept vegetarische wok

food recept vegetarische wok





Ik vind dit echt zo énorm lekker. Ik ben sowieso echt fan van groentjes, dus hoe meer hoe liever! Wat is jouw favoriete veggie gerechtje?

Share:

2 reacties