Workout Of The Day - Detox Yoga!

Na een week ziekte en geen sport, kon ik het niet meer uithouden en sprong ik terug op mijn yogamat! Omdat het de eerste keer in een week tijd is dat ik yoga doe en omdat ik nog niet hélemaal in orde ben, besloot ik voor een voor mij nieuwe yoga sequence te gaan: een detox yoga sequence. Ik vertel je er wat meer over! Lees je mee?workout of the day

BeFit is een kanaal op Youtube dat een hele hoop video's aanbiedt die gericht zijn op verschillende groepen: HIIT, yoga, arms, abs,...noem maar op! Sinds kort loopt er een nieuwe, kleine serie met yoga oefeningen en die moest ik natuurlijk eens uitproberen! Voorlopig is deze serie opgedeeld in 3 levels, afhankelijk van de mate waarin je yoga beheerst. Nu ben ik nog zeker geen expert, dus besloot ik voor level 2 te gaan: twisting detox for energy.


Dit is een video van 23 minuten lang, wat dus best meevalt. Deze video is er vooral op gericht om je flexibiliteit te verbeteren, je lichaam te sculpten en energie vrij te maken. Klinkt alleszins al erg aanlokkelijk om aan te beginnen!Wanneer je bijvoorbeeld de 30 Days of Yoga gedaan hebt waar ik al veel over gesproken heb, kan je volgens mij deze video wel echt aan. Het zijn soortgelijke oefeningen, maar ze volgen elkaar ietsje sneller op en het is ook algemeen een tikje intensiever voor je geest en je lichaam. Ik moet zeggen dat ik dit een hele fijne workout vind. Wat mij nog opviel, was dat je eigenlijk het bloed naar de verschillende delen van je lichaam "ziet" bewegen. Dat klinkt énorm raar, maar je ziet eigenlijk dat je lichaam gevoed wordt. Probeer het en je zal snappen wat ik bedoel!


Weer een leuke workout heb ik erop zitten hoor! Ik blijf nog even level 2 oefenen, en wanneer ik die onder de knie heb pak ik level 3 aan. Welke workouts staan bij jou op het programma?

Share:

0 reacties