Healthy Days - Elke dag sporten of 3 x in de week?

Een vraag die veel mensen zich stellen: is het nou beter om elke dag te sporten of om enkele dagen per week uit te kiezen? Zoals altijd geef ik jullie hiertoe mijn persoonlijke inkijk, wat ik lekker vind werken. Deze keuze hangt namelijk van heel wat factoren af. Lees je even mee?
healthy days frequentie sporten


Ten eerste moet je even je schema van die week bekijken: studeer je nog, op welke dagen moet je naar de les, werk je al,... Dat zijn allemaal factoren die heel erg meespelen in de keuze om meermaals per week te sporten of elke dag. Misschien heb je al een gezinnetje en heb je simpelweg de tijd niet om met enkele kleintjes erbij ook nog eens naar de sportschool te gaan.

Ik ben nog student, en dit voor nog ongeveer 2 jaar. Natuurlijk hangt het erg af van mijn lessenrooster wanneer ik wel en niet kan sporten. Desondanks ben ik iemand die graag elke dag sport. Ik heb graag elke dag dat opkikkertje dat "sport" heet. Maar hoe doe je dat dan, en waarom?


Waarom ik graag elke dag sport.

Ik ben niet iemand die uren en uren achter elkaar sport. Mijn favoriete workouts zijn vrij kort, exclusief en eventueel met elkaar te combineren. Ik ben ook niet iemand die elke dag exact dezelfde workout doet, dat is gewoon niet aan mij besteed. 

Elke dag kies ik voor een workout die 45 minuten - 1 uur duurt en ik target daarbij verschillende dingen. Yoga, om én te bewegen én me goed in mijn vel te voelen, buikspieroefeningen, want daar zie je toch vrij snel resultaat, en nog een mixje van wat anders om het lichaam in evenwicht te houden. Door dit alles te combineren en verschillende workouts uit te proberen wordt je routine ook gewoon nooit saai. 

Ik ben iemand die vroeger heel veel gesport heeft en daar ook veel voldoening uithaalde. Door nu terug vrij intensief te sporten, krijg ik weer elke dag die voldoening. Ik zie er dan wel uit als een net gekookte kreeft, maar ik ben toch altijd blij dat ik het einde behaald heb en dat mijn lichaam weer eens even is wakker geschud. 
De frequentie waarmee je sport hangt dus natuurlijk erg af van je persoonlijke leven. Probeer vooral niet té veel van je lichaam te vragen, want dan blijft dit verhaaltje toch niet duren. Toch ben ik er voorstander van om mijn spieren elke dag wat bezig te houden en bijvoorbeeld 1 rustdag te nemen, dan om 3 keer per week te sporten en de rest van de week op mijn achterwerk te blijven zitten. Hoe voelen jullie zich hierover? 

Share:

4 reacties

 1. Ik sport normaal ongeveer 4 keer per week, maar ik wil nu het programma van Kayla Itsines erboven op doen. Ik hoop dat dat lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger was ik ook iemand die graag elke dag sportte, maar tegenwoordig heb ik daar de tijd gewoon niet meer voor helaas. Maar wie weet komt dat straks weer wel, vooral in de vakanties, dan heb ik er gelukkig wel weer de tijd voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sport tot nu toe elke dag, juist in het weekend gun ik mezelf wat rust. Welke buikspieroefeningen doe jij? Want gewone sit ups vind ik echt maar saai!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gemerkt dat als ik elke dag sport, het minder lastig is om eraan te beginnen. Omdat het een soort routine wordt. Terwijl als je maar 3 maal per week sport, dan moet ik me er 3 keer ook echt toe aanzetten om te beginnen en gaat dat niet zo makkelijk. ^^

  BeantwoordenVerwijderen