Blogtips 3: Inspiratie?

Als blogger is het niet altijd even makkelijk om inspiratie te blijven hebben. Ik post bijvoorbeeld bijna elke dag 2 nieuwe artikels, en na ondertussen meer dan 800 artikels denk ik soms wel eens "Waarover moet ik nu weer schrijven?". Omdat ik door de maanden heen wel wat trucjes heb gevonden, deel ik die vandaag graag met jullie!

tips bloggen • Veel hangt af van het onderwerp van je blog. Ik heb altijd mijn blog bestempeld als een beauty - en fashionblog en probeer mij daar dan ook zoveel mogelijk aan te houden. 
 • Bij beauty spreekt het vanzelf dat je wat moet investeren in je blog en dat je door nieuwe producten ook meer inspiratie krijgt. Toch moet er niet altijd geld mee gemoeid zijn: je kan ook  een skincare routine laten zien, een wekelijkse "What's in my beautybag,...".
 • Bij fashion kan je uiteraard zelf outfitfoto's schieten, maar kan je ook wishlists maken van je favoriete webshops, of je top picks, zoals ik dat gisteren bij New Look deed.
 • Blader in magazines. Die geven je altijd inspiratie!
 • Ik zoek soms één bepaalde persoon uit, bijvoorbeeld een celebrity, laat ons zeggen Miranda Kerr. Zij heeft een heel eigen make-up look, maak die eens na of haal er elementen uit, haal inspiratie uit haar outfits!
 • Haal inspiratie bij andere blogs. Let op: kopieer een ander nooit! Dat is niet leuk voor de blogger van wie je het kopieert, maar uiteindelijk heb je er zelf ook niets aan want je leert niets bij. Wel goede voorbeelden: een tag die je overneemt, what's in my bag, een face of the day met een bepaald kleurtje, keuze genoeg!
 • Brainstormen. Het beste trucje ooit. Neem een blad papier en kriebel alles wat in je opkomt: rode lipstick, sjaal met koeienprint,.. Daarna structureer je je gedachten,.. et voilà, nieuwe ideetjes!

Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties!

Share:

3 reacties

 1. Fijne tips, ik heb vaak ideeën maar werk ze nooit snel genoeg uit want als ik dan 2 dagen later blogs lees zie ik mijn idee voorbij komen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog wel een goede tip!
  Blijf je brein stimuleren!
  Je hoeft niet per sé direct op zoek te gaan naar iets waarover je gaat schrijven, maar bij mij helpt het heel erg om dagelijks op Pinterest rond te scrollen en pins te pinnen. Je krijgt vanzelf inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips! Ik denk dat het inderdaad belangrijk is om te onthouden dat je blog je geen 'stukken van mensen' hoeft te kosten :)
  Ideeën vinden is voor mij niet echt een probleem... het is enkel de tijd maken om mooie foto's te maken, wat meer inspanning vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen