Blogtips #4: Filters!

Whoop! Het is weer tijd voor een nieuwe "Blogtips", de vierde alweer! Regelmatig hoor je de vraag voorbijkomen: welke filter heb je gebruikt, wat zijn je meest gebruikte filters, hoe heb je die foto zo gemaakt? Wel, ik ben zeker geen pro als het aankomt op filters, maar er zijn er toch enkele die ik héél graag gebruik. Lees je even mee?

tips bloggen filters


Als blogger is het natuurlijk belangrijk om je social media te onderhouden; Twitter, Facebook,... én natuurlijk Instagram. Ik ben een grote fan van Instagram, niet alleen om zelf te posten, maar natuurlijk ook om andere mensen te volgen. Regelmatig wordt er bij een foto op Instagram dus een leuk filtertje toegepast,...

 • Om het makkelijk te houden ga ik geen 1001 programmaatjes opnoemen, maar hou ik het bij simpele Instagram filters. Sierra is de eerste. Deze filter geeft net wat meer diepte aan je foto en geeft het ook een frisse touch. 
 • Ook Willow is een favoriet, een simpele black & white.
tips bloggen filters

tips bloggen filters

Wanneer het op foto's aankomt die speciaal gemaakt zijn voor de blog, probeer ik het aantal aanpassingen en filters eigenlijk zo veel mogelijk te beperken. Zeker bij productfoto's wil je dat de kleuren zo waarheidsgetrouw mogelijk zijn. 

Wat je wel kan doen, is de kleuren een heel klein beetje veranderen om ze in de juiste setting te plaatsen. Enkele voorbeelden:
 • Bij mijn Xenia Onatopp look van deze morgen heb ik de kleuren wat dieper gemaakt. Zo lijken ze echt op een foto of stuk filmopname uit die tijd. Wat ik hiervoor gedaan heb? Heel simpel: bij iPhoto kies je de optie Bewerken --> Effecten --> Meer Kleur. Je zal zien dat hierdoor de kleuren nagenoeg waarheidsgetrouw blijven, maar dat je net een wat andere setting krijgt.
 • Bij mij Bardot look ging ik voor zwart-wit. Puur voor de sfeer!
tips bloggen filters

tips bloggen filters

tips bloggen filters

Wat ik eigenlijk aanraadt: op Instagram kan je je creativiteit de vrije loop laten, er zijn weinig regels en iedereen vindt een bepaald effect wel mooi. Voor echt "professionele" foto's of foto's die je voor een iets formeler doeleinde gebruikt zou ik het aantal effecten of aanpassingen beperken, tenzij ze in de setting passen. 

Heb jij nog tips omtrent dit onderwerp? Laat ze dan zeker achter in de reacties!

Share:

7 reacties

 1. Fijne tips. Ik zou graag wat meer eenheid van mijn Instagramfeed maken maar dat lukt me niet goed omdat ik de filters niet bij elke foto mooi vind passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooie foto's en goede tips!
  Liefs
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk onderwerp. Voor blogfoto's probeer ik ook zo weinig mogelijk filters te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik bijna nooit filters, maar als ik ze gebruik is dit meestal op Instagram!
  De laatste paar weken vind ik zwart wit foto's ontzettend gaaf, je kan er zoveel mee combineren!
  Leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik echt nooit filters haha. Ik bewerk mijn foto's altijd op VSCO Cam :)

  BeantwoordenVerwijderen