Jezelf terug motiveren voor een nieuwe examenperiode.

Zowel voor mijn lezers die in het middelbaar onderwijs zitten als voor mijn lezers die op de universiteit of hogeschool zitten, beginnen de examens te naderen. Voor de middelbare schoolgangers is dat reeds volgende week, de ouderen, zoals ik, hebben nog een 5 à 6 weken te gaan. Maar hoe motiveer ik mezelf nu voor een nieuwe, ietwat slopende examenperiode? Ik vertel het je in dit artikel!Mijn 2de academiejaar aan de universiteit, als in vorig academiejaar, was geen énorm succes. Herexamens waren het logische gevolg en enkele vakken meenemen naar dit academiejaar gebeurde ook. Toch moet ik mezelf blijven motiveren om van dit academiejaar iets goed te maken.

  • Je moet je realiseren dat er heel wat studenten in hetzelfde schuitje zitten en dat je heus niet de enige bent die er soms wat moet doorspartelen. 
  • Hou je leerstof goed bij doorheen het jaar. Waarschijnlijk de beste tip die ik je kan geven. Probeer na elke les die je gevolgd heb de oefeningen thuis te maken of de theorie eens te bekijken. Zo blijft het beter hangen en moet je tijdens de examenperiode alles goed herhalen.
  • Ontspan. Je moet natuurlijk heel wat uurtjes achter je bureau doden, maar een goede ontspanning is minstens even belangrijk. Ga dan niet gelijk een uur naar je laptop staren, maar doe een kleine wandeling, of neem een ontspannend bad (met je favoriete Lush product bijvoorbeeld).
  • Denk aan wat je ervoor terugkrijgt. Minder herexamens (of geen) betekenen 3 maand vakantie (in België voor de mensen die naar de hogeschool of universiteit gaan) waarvan je enkele weken kan benuttigen om een leuke studentenjob te doen. Zo kan je ook wat geld bij elkaar sparen. 
  • Als je net als ik ook nog een blog hebt naast school, zorg er dan voor dat je de blogposts die tijdens de examens online komen al voorbereid zijn. Zo moet je je geen zorgen maken om die ene blogpost die de volgende dag nog om 14.30u moet online staan.
Dit zijn de voornaamste tips die ik heb. Het zijn er maar 5, maar je moet jezelf ook een realistisch doel vooropstellen. Zoals ik al zei, we moeten hier allemaal samen door, en later, wanneer we een leuke job hebben, zullen we nog zo blij zijn dat we enkele jaartjes hebben doorgebeten!

Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties!


Share:

3 reacties