Finale Update: Fitness/ Afvallen.

De laatste 3 maanden heb ik jullie trachten mee te nemen in dit kleine avontuur. Ik sportte niet meer, ik at niet zoals het moest en dat was langzaamaan ook aan de kilo's te zien. Je moet niet mager zijn, alleen als je dat zelf wilt. Ik moet niet supermager worden, maar het is me wel gelukt om een resultaat te behalen waar ik zelf tevreden mee ben. Lees je even mee?

fitness afvallen update


Ik begon net na mijn blessure aan de knie met lichte sport. Omdat ik het een mooie kans vond om eindelijk terug iets aan mijn figuur te doen, besloot ik ook wat beter te gaan eten.

In eerste instantie had ik het niet zo moeilijk met het sporten, maar eerder met het eten. Ik ben een echte foodie, net als iedereen hier thuis, en me al die lekkere dingen ontzeggen was zeker geen makkie. Gelukkig heb ik wat van het koppige karakter van de ouders geërfd en kon ik zo koppig zijn dat ik geen "slechte" voeding wou. Toch nog iets waarvoor het goed is!

Nu zijn we bijna 4 maanden verder en heb ik mijn doel bereikt: ik ben 10 kg afgevallen. Had ik het anders willen aanpakken? Ja! Ik had het gewichtsverlies meer willen spreiden en er desnoods wat langer over gedaan hebben. Nu zijn de kilo's er op een paar maanden tijd heel snel afgegaan en hoe blij ik ook ben, ik heb het niet makkelijk gehad.

fitness afvallen update

Nu is het natuurlijk heel belangrijk om op gewicht te blijven en ik weet dat dat voor mij een cruciaal punt is. Ik eet nu terug af en toe een kleine treat, maar moet me ervan bewust blijven dat dat niet té veel mag gebeuren of ik ben weer vertrokken en de kilo's zijn er binnen de kortste tijd terug bij.

Ik ben best wel trots op mezelf. Nog maar eens het bewijs dat als je echt iets wilt, je dat altijd kan bereiken, maar,...je moet er wel voor werken!

Aan andere mensen die ook willen beginnen sporten en beter eten zou ik zeggen: bouw het sporten geleidelijk aan op en bouw de "slechte" voeding geleidelijk aan af. Wanneer je het, zoals ik, te snel wilt doen, heb je echt crisismomenten dat het even niet meer gaat en moet je mentaal heel sterk zijn om aan alles te weerstaan!

Dit was het einde van mijn fitness/ afval-updates, maar natuurlijk komt er in de toekomst sporadisch nog iets online over deze onderwerpen. Hoe gaat het met jullie? 

Share:

7 reacties

 1. Goed hoor, echt heel knap! Het is inderdaad belangrijk om mentaal sterk te zijn, en vooral ook even streng voor jezelf te zijn en voor ogen houden waar je het voor doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat knap! Zeker op een periode van slechts 4 maanden. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan ☺️ mag je inderdaad trots op zijn! ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goede tip om fit en strak te blijven het 1300 kcal dieet en niet meer eten na 20u. Meer groenten en fruit dan vlees. Veel vette vis en gevogelte, minderen met alle soorten sauzen en veel minder brood eten. Keep up the good work :)

  BeantwoordenVerwijderen