Winged liner: waarom?

Toen ik begon met make-up was ik écht niet goed in alles wat met oogmake-up te maken had. Oogschaduws blenden? Nope. Kleuren combineren? Nope. Winged eyeliner aanbrengen? Nooit van m'n leven. Toch is mijn liefde voor eyeliner gegroeid doorheen de jaren, maar waarom is iedereen zo zot van winged liner? Dat vertel ik in dit artikel! Lees je even mee?

winged liner

 • Eerst en vooral ben ik een fan van winged liner omdat het je ogen zo mooi definieert. Zelfs wanneer je geen oogschaduw wil dragen, zien je ogen er mooi opgemaakt uit.
 • Met eyeliner kan je de vorm van je ogen wat manipuleren. Wanneer je vrij ronde ogen hebt, kan je de liner wat meer uitwingen en vooral meer rechtdoor trekken in plaats van echt een wing naar boven te maken. Heb je wat meer amandelvormige ogen? Dan kan je het beste het midden wat dikker maken. 
 • Winged liner is nu eenmaal een trend. Blijft deze trend nog even hangen? Ik denk het wel. Gaan er ooit andere, meer dominante stijlen komen? Dat denk ik ook.
winged liner

Ik hoor het jullie allemaal al roepen: maar hoe breng je nu de perfecte wing aan? Eerst en vooral is het een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. 

Toch zijn er ook enkele dingen waar ik specifiek rekening houd:
 • Je ogen hebben waarschijnlijk niet exact dezelfde vorm. Het is dus doodnormaal dat je de ene kant je lijntje anders moet tekenen om toch tot hetzelfde resultaat te komen.
 • Het meest flatterend is over het algemeen een wing die net het verlengde lijkt van je onderste wimperrand. Doe dus alsof je tekent vanaf je onderste wimperrand naar boven toe.
 • Het is handig om het einde van je wenkbrauw in de gaten te houden en naar dat einde toe te werken. Zo is alles mooi in proportie.
 • Koop een eyeliner die goed in de hand ligt én pikzwart is!

Zo, dit was mijn relaas over de winged liner. Waarom draag jij deze wel/niet?  

Share:

14 reacties

 1. Bij mij wil altijd maar 1 kant lukken! Dus ik heb er niet altijd de zin en tijd voor haha. Maar oefening baat kunst! Ik vind het wel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind winged liner zo mooi maar het lukt mij maar niet. Ik heb enorm 'hooded' dus een wing is nogal moeilijk te maken zonder dat hij té wordt of gewoon helemaal niet zichtbaar is..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb hetzelfde probleem. Maar ik werk gewoon wat lager dan mijn onderste wimperrand en dan opvallender naar boven wingen want je hooded oog haalt dat toch weer een stuck naar beneden. Werkt perfect voor mij.

   Verwijderen
 3. Ik heb deze cateye look al 5 jaar en ben er nu aardig een pro in hahah. Ooit mee begonnen en nooit meer wat anders gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook nogal moeilijk om een mooie wing te zetten. Het lukt me wel, met veel geduld, maar ik zal hetzeker niet elke dag doen. Ik vind een look ook veel zachter zonder. Maar dat is ook gewoon mijn ding. Bij iemand anders vind ik het dan weer wel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Investeer in een goede eyeliner. Dat kan ik alleen maar beamen, want anders loop je toch maar te sukkelen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij zijn ze nooit mooi gelijk. Daarom doe ik het eigenlijk nooit. Ik moet duidelijk blijven oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze blijven lastig hoor, die wings. Maar als ze eenmaal goed zitten dan heb je wel iets moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handige tips! Ik heb super lang geoefend om eindelijk een mooie wing te kunnen zetten, veel filmpjes gekeken etc. Maar het is me gelukt hoor! Ik heb alleen altijd last van trillende handen dus het is nog wel lastig om te doen. Meestal doe ik het ook tijdens uitgaan of speciale gelegenheden. Doordeweeks kost het me teveel tijd, haha. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het zo moeilijk om eyeliner aan te brengen dus daarom doe ik het nooit, je geeft wel hele fijne tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het zo zo zo moeilijk! Maar oefening baart kunst. X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Elke dag.. Het is een soort van 'mijn look is nooit af zonder' idee geworden ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou van winged liner maar telkens als ik er wil aan beginnen, denk ik: als het mislukt is m'n hele ooglook naar de vaantjes. Ik laat het maar. Ik heb ooit een workshop bij MAC gevolgd en toen was het aardig gelukt... Maar toen ging het ook traag en was er tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben al jarenlange aanhanger van het oogpotlood onder de ogen :)

  BeantwoordenVerwijderen