Je haar krullen, de lengte behouden.

Mijn haar is van nature heel stijl en de kinkjes die erin zitten bieden totaal geen toegevoegde waarde. Bovendien heb ik ook nog eens heel fijn haar. Ik heb van tijd tot tijd graag eens krullen in mijn haar, maar het grootste nadeel is dat je haar dan een stuk korter is. Daar heb ik iets op gevonden! Kijk je even mee?

haar krullen

Mijn haar is de laatste tijd erg gegroeid, whoop! Kijk maar eens naar de foto's/ filmpjes van een halfjaar geleden!

Wat heb je nodig?

- Heat protector
- Borstel
- Haarlak
- Stijltang/ krultang met een grotere diameter

Hoe ga je te werk?

- Spuit eerst wat heat protector in je haar, je wil het niet afbranden. 
- Verdeel je haar in 2 delen. Ik trek meestal een lijn net boven mijn oor, omdat het bovenste deel net iets belangrijker is dan het onderste deel. Het onderste deel geeft vooral volume en wat body.
- Begin halverwege elk stukje haar (van ongeveer 2 à 3 cm breedte) met de stijltang en draai je tang 360° rond. Omdat je maar halverwege je haarlok begint en niet aan je haaraanzet, zal je de lengte behouden. 
- Herhaal bovenstaande stap doorheen je hele haar, ook de bovenste helft. Werk bij de bovenste helft wat beter aan de afwerking zodat je op het einde geen rechte stukjes hebt. 
- Neem rondom je kruin enkele plukken en begin ze te touperen. Het hoeft niet héél véél te zijn, we willen gewoon wat meer hoogte. De achterste look toupeer je naar omhoog en leg je naar achteren (dit zie je goed op onderstaande foto)
- Klaar!

haar krullen

haar krullen

Ziezo, mijn haar is gekruld, heeft wat meer body, maar toch heb ik bijna geen lengte moeten prijsgeven!

Hoe krul jij je haar het liefste? 

Share:

7 reacties

  1. Ziet er erg mooi uit! Voor nieuwjaar ga ik waarschijnlijk mijn haren nog eens krullen ! Ik doe dat met mijn krultang van Philips, is echt al superlang geleden ondertussen haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet ik eens proberen ! Nu mijn haar een heel stuk korter is, heb ik schrik om telkens krullen te makken omdat ik niet wil dat het nóg korter wordt. Bij deze : bedankt voor de tip ! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handige tip, zo moet ik het ook maar eens proberen, al is mijn haar al best wel lang :).

    BeantwoordenVerwijderen