Blogtips #6: leuke achtergronden.

In de vorige Blogtips gaf ik jullie enkele tips om mooiere en betere productfoto's te nemen. Nu zie ik zelf dat ik daar ook constant in verander en evolueer. Het leukste aan productfoto's is voor mij het opstellen van de "set" zeg maar. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een leuke achtergrond en setting hebt zonder dat het teveel wordt? Ik geef vandaag enkele tips!


blogtips achtergronden

 • Een neutrale kleur als achtergrond. Ik gebruik altijd het liefste een crèmekleur of een beige kleur als achtergrond. Een groene achtergrond gaat met heel weinig samen en een appelblauwzeegroene is misschien wat aan de felle kant. Een neutrale kleur zorgt ervoor dat je een mooi canvas hebt, het is makkelijk te combineren met de kleuren van je producten en het laat je producten ook centraal staan in plaats van de achtergrond.
 • Indien je bijvoorbeeld geen meubel hebt in een neutrale kleur, is de doe-het-zelf zaak of iets als Ikea de place to be. Zoek gewoon een bleke plank, desnoods 2 en maak er een soort hoekje van. In doe-het-zelf zaken kan je meestal ook vragen om de planken al op maat te snijden, zo hoef je dat zelf niet meer te doen.
 • Accessoires. Een heel belangrijk punt. Ik hou het het liefste vrij rustig wanneer het op accessoires aankomt, aangezien het product waarover ik schrijf nog altijd in the picture moet staan. Mijn favoriete accessoires: rozenblaadjes die ik van een bloem uit kunststof heb afgeknipt, kanten lintjes, bloemenkransjes en doorzichtige glaasjes. Hoe de foto vooral licht en luchtig. 
 • Het mag wat chiquer zijn. Wil ik maar zeggen, je wil de foto toch een zekere elegantie meegeven. Een lipstick met een mooie huls erbij of je favoriete (subtiele!) gouden ketting geeft een extra leuke touch.


blogtips achtergronden

blogtips achtergronden


Ik hoop dat ik jullie met deze tips toch weer een stukje verder op weg geholpen heb. Heb je nog vragen? Laat ze dan zeker achter in de reacties!

Share:

13 reacties

 1. Goede tips, dankjewel! Ik gebruik meestal een kleed.,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dankje voor de tips! ga er rekening mee houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt goede tips, dankje! Ik vind het vooral moeilijk om een goede achtergrond mét goed licht te vinden. Meestal gebruik ik de eettafel omdat die vlak naast een groot schuifraam staat, maar daar is het altijd opletten dat de stoelen en kasten zo min mogelijk op de foto opvallen. Beetje puzzelen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je hier een artikel over geschreven hebt! Goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe maak je die achtergrond zo wazig? Welke camera / lenzen gebruik je? :)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De wazige achtergrond ontstaan door bokeh. Ik gebruik hiervoor mijn Camera EOS 600D (een spiegelreflexcamera) met een 50 mm 1.8 lens van Canon!

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Nee, de bokeh vormt zich door de lens die je gebruikt. Het product waarop je focust is scherp, en de achtergrond zal mooi wazig zijn!

   Verwijderen
 7. Leuke ideetjes! Vooral de nep rozenblaadjes vind ik wel leuk bedacht, eens kijken bij de action :) En die lens wil ik toch ook eindelijk eens gaan aanschaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak gewoon foto's, meestal witte tafel als achtergrond, zonder tierlantijntjes. Soms vind ik dat een beetje afleidend van het eigenlijke product

  BeantwoordenVerwijderen