Blogtips #7: Plannen!

Als er één ding belangrijk is wanneer je blogt, is het toch wel plannen. Ik moet zelf nog heel veel leren, maar er zijn enkele dingen om je terug op het juiste spoor te krijgen. Het is handig om te weten waar je aan toe bent, welke producten je nog op de foto moet zetten, welk artikel je wanneer wilt publiceren,... Ik gebruik twee hele handige programmaatjes om het mij iets makkelijker te maken en vertel jullie vandaag hoe ik het mezelf net iets gemakkelijk maak. Lees je even mee?


tips planning bloggen

Je agenda.


Natuurlijk. Een agenda is iets dat al jaar en dag bestaat. Sommige mensen houden nog graag een agenda op papier bij, anderen doen het liever op hun smartphone of hun laptop. Ik gebruik zelf vooral mijn laptop en mijn smartphone. Tegenwoordig kan je via elk besturingssysteem wel een agenda bijhouden, of je nu Windows hebt of het Apple besturingssysteem. Ikzelf gebruik dus gewoon de agenda die op mijn MacBook staat.


tips planning bloggen


Lijstjes.


Lijstjes zijn voor alles goed. Ik gebruik op mijn laptop de app Wunderlist. Ooit had ik Mascha van Beautygloss hierover horen praten en ook andere bloggers waren er lyrisch over. Ik besloot enkele weken geleden om het zelf te installeren en ik ben er weg van! Je kan lijstjes maken met blogposts die je nog moet schrijven, die worden dan geklasseerd en zo kan je zien wat je de komende dagen/ weken nog moet doen. Ik maak graag een lijstje met alle blogposts die die maand nog online moeten komen, zodat ik mijn tijd wat gelijk kan indelen.tips planning bloggen

tips planning bloggen

Blogposts inplannen.


Want dit gaat natuurlijk ook! Ik moet zeggen dat ik de functie al heel lang had zien staan in Blogger, maar ik heb er eigenlijk nooit gebruik van gemaakt. Toen ik Wunderlist had geïnstalleerd, wou ik gelijk alles goed plannen, dus ben ik mijn blogposts ook beginnen inplannen. Zo komen ze gewoon elke dag op een vast tijdstip online, wat lekker georganiseerd is.Dit zijn mijn tips wat plannen betreft. Iedereen doet het een beetje op zijn manier. Nieuwe ideetjes en dergelijke hou ik altijd random bij op mijn smartphone en in notitieboekjes. 

Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties!

Share:

5 reacties