Mijn dagelijks gebruikte make-upkwasten.

Een mens mag nog zoveel make-upkwasten in zijn collectie hebben, je grijpt toch altijd naar dezelfde, althans, ik toch. Omdat ik weet dat sommigen nog een beetje zoekend zijn naar kwasten die écht goed werk leveren, maar geen tonnen geld kosten, toon ik jullie vandaag de make-upkwasten die ik dagelijks gebruik. Lees je even mee?

favoriete make-up kwasten

favoriete make-up kwasten

favoriete make-up kwasten


Gezicht

Het is essentieel om met een goede basis te beginnen, en daar heb je natuurlijk de juiste kwasten voor nodig. Wanneer je basis (foundation, bronzer, blush) er niet echt goed uitzien, zal de ooglook ook nooit tot zijn recht komen. Hier gaan we!
 • Real Techniques Buffing Brush. Dit is al twee jaar mijn favoriete kwast om foundation of BB cream mee aan te brengen. Hij haalt het maximale uit je foundation en geeft een airbrushed resultaat. Dit is echt een kwast waar je die flawless look mee kan krijgen zonder een hele hoop product te gebruiken. Ook gebruik ik deze kwast om concealer mee uit te blenden. Sinds kort zijn deze kwasten ook verkrijgbaar in fysieke winkels in België, namelijk Di!
 • Zoeva 106 Powder Brush. Dit is al jaren mijn favoriete poederkwast. Hij is lekker fluffy en neemt nooit te veel product op. Ideaal, want je wilt nooit te veel poeder aanbrengen. Daarnaast gebruik ik hem ook graag om mijn bronzer mee aan te brengen voor een mooie gloed.
 • ELF Blush Brush. Want hoe budget kan het zijn. Met zijn €4,00 is dit waarschijnlijk de beste budget kwast die ik in mijn collectie heb. De haartjes zijn gewoon heel zacht en hij doet zijn werk prima! Ook gebruik ik deze kwast om highlighter aan te brengen.
 • Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek Brush. Wanneer ik mijn gezicht wat meer wil contouren of mijn bronzer wat meer wil aanzetten, ga ik steevast voor deze kwast. Met zijn afgesneden bovenkant heeft hij de perfecte vorm om dit te doen. Daarnaast kan je hem natuurlijk ook gebruiken om blush en highlighter mee aan te brengen. Een echte all-rounder. 

favoriete make-up kwasten

Ogen

Wanneer het op oogmake-up aankomt heb ik het graag snel en makkelijk. Ik ben niet de persoon die graag 20 minuten aan een ooglook werkt om het er goed te laten uitzien. 
 • MAC 239 Brush. Het ziet er inderdaad maar een gewoon kwastje uit, maar het is zoveel meer dan dat. Ik heb verschillende platte oogschaduwkwasten in mijn stash, maar er is geen enkele die zijn werk zo goed doet als deze. Hij neemt gewoon een hele mooie hoeveelheid oogschaduw op en is perfect om de kleurintensiteit mee op te bouwen. Onmisbaar.
 • MAC 217 Brush. Net als bij de vorige kwast, heb ik ook van deze kwast dupes of alternatieven staan, maar er is opnieuw geen enkele kwast die zijn werk beter doet. Het is een iets stijvere blending kwastIk breng hiermee oogschaduw op het bewegend ooglid aan, in de crease, en zelfs onder mijn ogen wanneer ik voor een echte smokey look ga. 
 • Zoeva 228 Crease Brush. De beste kwast om oogschaduw uit te blenden ooit. Hij is lekker fluffy maar niet té fluffy als je snapt wat ik bedoel. Je voelt bij het blenden dat hij daadwerkelijk nog iets doet. Daarnaast is dit ook een hele zachte kwast en werkt hij gewoon prima!
 • Zoeva 317 Wing Liner Brush. Nu, toen ik deze kwast bestelde, had ik hem per ongeluk dubbel besteld, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Ik gebruik dit kwastje zowel voor mijn wenkbrauwen als voor mijn ogen zelf. Hij heeft de juiste stevigheid en grootte om je wenkbrauwen mooi strak te kunnen invullen, maar is ook perfect om eyeliner of zwarte oogschaduw aan te brengen aan je wimperrand. Een echt manusje-van-alles!

De MAC kwasten die ik hier vernoem zijn misschien niet helemaal budgetproof, maar wanneer je ze met Sigma kwasten vergelijkt, zijn deze twee nog goedkoper!


favoriete make-up kwasten
Met deze acht kwasten ziet mijn make-up eruit zoals ik het wil. 

Heb jij nog favorieten? Laat ze dan zeker even achter in de reacties!

Share:

4 reacties

 1. Ik ben zelf dol op de essence oogkwasten en de elf blending brush

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er een paar mooie kwasten tussen zitten! Ik gebruik zelf bijna alleen maar Zoeva kwasten en een RT sponsje, maar wil graag de RT Buffing brush voor foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kwasten! De 217 wil ik zelf ook heel graag en de RT Buffing brush ook eigenlijk. Mijn mama en zus hebben hem en nu wil ik hem zelf ook heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen