Besparen: Zijn high-end producten altijd beter?

Dat is de vraag die we ons allemaal wel eens stellen: moeten we steeds naar de high-end producten grijpen? Nee, echt niet! Toen ik begon met make-up was MAC alles wat de klok sloeg, een ander make-up merk kreeg bijna geen aandacht. Ik heb me daar even door laten meeslepen, maar realiseerde me al snel dat je ook de budgetmerken wat aandacht mag schenken!

Zijn lipsticks van Chanel of MAC altijd zoveel beter dan die van Essence en Catrice? Ik vind persoonlijk van niet. Bij de high-end merken betaal je wat extra voor de verpakking en voor de naam van het merk. De "Longlasting" lipsticks van Essence of de Ultimate Color lipsticks van Catrice zien er misschien niet enorm luxueus uit, maar ik vind de inhoud heel erg goed.

High-end foundations? Ook niets voor mij. Ik heb 1 keer een foundation van MAC uitgeprobeerd en was zo teleurgesteld dat ik aan mezelf gezworen heb om niet zo veel geld uit te geven aan een foundation. Ik heb er als student niet direct het budget voor en de Bourjois Healthy Mix foundation is 1 van mijn favorieten van het moment van de drogisterij!

Het enige beautyproduct waar ik wel eens meer geld aan durf uitgeven is skincare. Dit om de simpele reden dat ik een supergevoelige huid heb en dus erg moet uitkijken met welke crème ik aan mijn gezicht wrijf, of welke tonic ik gebruik. Dat neemt zeker niet weg dat ik sommige skincare producten van The Body Shop ook heel fijn vind.

Op gebied van kleding: is de kledij van Massimo Dutti of Esprit altijd beter dan die van H&M. Nee, ook niet altijd. Ik heb bloesjes van Massimo die minstens even snel verslijten dan mijn H&M bloesjes. De H&M kledij is meestal minstens 3 keer zo goedkoop, en hé, als het kapot/ versleten is koop je gewoon een nieuw bloesje ter vervanging!
Wat wil ik nu met dit artikel zeggen? Ik wil zeker niet zeggen dat je niet meer eens kan losgaan en je het nieuwste Naked pallet bestellen, of dat je die ene cream blush van de nieuwe lentecollectie van Chanel niet meer moet kopen. Jezelf eens goed verwennen mag van tijd tot tijd zeker een keer! Ik wil gewoon zeggen dat je zeker alternatieven vind bij goedkopere merken die kwalitatief zeker kunnen tippen aan duurdere producten en dat als je wil, je zeker kan besparen op beautyproducten!

Ik ben zeker een grote voorstander voor budgetproducten. Ze zijn makkelijker verkrijgbaar voor een groter publiek en zijn zeker niet altijd slechter dan high-end producten.

Wil je eens een uitgebreid en geüpdatet artikel zien over mijn favoriete goedkopere skincare , make-up en kledingspullen? Laat het dan even hieronder achter!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Instagram

Share:

0 reacties