Personal update: gezonder eten en afvallen.

In mijn vorige personal update konden jullie lezen dat ik wat gezonder wou gaan eten en een paar kilootjes wou verliezen. Ondertussen ben ik op de goede weg en deel ik met jullie wat er in de tussentijd zoal gebeurd is. Lezen jullie even mee?Een drietal weken geleden bekeek is mezelf eens goed. Was ik wel blij met hoe ik eruit zag of hoe ik me voelde? Wij zijn een echt bourgondisch gezin, een wijntje en een hapje zijn dus nooit ver weg en de porties warm eten zijn waarschijnlijk iets groter dan bij het doorsnee gezin. Aangezien ik vroeger voortdurend sportte kwam ik niets aan, maar euhm,.... sinds ik daar niet zoveel tijd meer voor heb, ... tja.

Ook konden jullie lezen dat ik iets meer dan een maand geleden een "ongeval" heb gehad met mijn knie. Ondertussen gaat de revalidatie goed al zal ik altijd moeten blijven verder trainen om die knie wat op z'n plaats te houden. Dit had echter ook positieve gevolgen: de kiné bestaat uit crosstrainer, squats, touwtjespringen, ... allemaal oefeningen die mijn knie versterken én me in beweging houden. Doel is om na de revalidatie hiermee gewoon door te gaan.


In 3 weken tijd ben ik 3 kilo afgevallen, bijna de helft van mijn streefdoel. In totaal wil ik 6,7 kilo afvallen, dan zit ik op een mooi gewicht waar ik zelf ook tevreden mee ben.
Het sporten heeft énorm geholpen, maar mijn voedingspatroon moest ook wat wijzigingen ondergaan. Mijn geliefde chocolade en andere zoetigheden schoof ik aan de kant, porties werden wat verkleind.

Ik moet eerlijk zijn, de ene dag heb ik het moeilijker dan de andere. In principe heb ik nog niet gezondigd, maar ik heb het soms niet makkelijk. Chips afslaan, dat gaat nog wel, maar mijn warme maaltijden verkleinen van portie, dat is lastig! Het lukt me wel, maar ik moet me omdraaien en wegkijken van de potten en pannen.

Heb jij nog tips op gebied van gezonder eten en fitness? Laat ze dan zeker even achter in de reacties! Hoe gaat het met jullie trouwens? 

Share:

3 reacties

  1. Water drinken werkt ook altijd wanneer je wat wil afvallen. Je bent zo te zien super goed bezig want 3 kilo op 3 weken is echt al veel. Ik wens je nog heel veel succes met het behalen van je streefgewicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes! En 3 kg al afgevallen is niet slecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou ook graag wat afvallen! Ik vind echt dat je goed bezog bent hoor! 3kilo op 3 weken is niet niks! Het weekend van 15 augustus trouwt mijn neef en tegen dan zou ik ook graag wat kilootjes kwijt willen! Mijn doel staat nog niet geheel vast, maar tegen dan wil ik toch an eel kilootje of 5 kwijt! Het enige nadeel is dat ik momenteel niet mag sporten omwille van mijn heup :( Ik moet nu ook met kine beginnen dus ik hoop misschien ook wat sportieve oefeningen te krijgen, maar ik vrees dat mijn voet, heup en knie daar nog te zwak voor zijn... Ik vind dit artikeltje alleszins wel behulpzaam! En een keertje zondigen kan denk ik geen kwaad toch? ik ben namelijk ook een zoetekauw, dus ik zal toch zeker eens per week zoetigheid eten vrees ik haha! :D

    BeantwoordenVerwijderen