Food: Een zondagse salade.

Ik ben er weer met een receptje, whoop! Er zijn twee dingen waar je nooit verkeerd kan mee doen bij mij: pasta's en salades. Vandaag heb ik voor jullie een lekkere salade, ideaal voor de herfst, met enkele leuke ingrediënten. Kijken jullie even mee?

salade met roquefort

Wat heb je nodig (4 personen)? 
  • Roquefort kaas (2 schaaltjes)
  • Spekblokjes (optioneel)
  • Aardappeltjes
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Sla
  • Sperziebonen
  • Dressing: Peper, zout, azijn, plantaardige olie, mosterd, sjalot en peterselie.

Aan de slag!

Dit gerecht vergt natuurlijk meer voorbereiding dan eigenlijk echt koken, we zitten hier met een hoop koude bereidingen! 

salade met roquefort

salade met roquefort


De tomaat en komkommer, heel simpel: in schijfjes snijden! Hetzelfde geldt voor de Roquefort, deze kan je gewoon verbrokkelen. De tomaat kruid je nog even snel af met wat peper en zout. De sla was je even onder de kraan en zwier je. 

De aardappelen moet je op voorhand koken tot ze gaar zijn, afgieten en volledig laten afkoelen. Eens afgekoeld snij je ze nog wat fijner. Om ze wat lekkerder te maken, maken we er een aardappelsalade van: wat mayonaise door (niet té veel), peterselie en een sjalotje. Klaar is Kees, en superlekker!

Ook de sperziebonen kook je op voorhand tot ze gaar zijn. Laat ze zeker niet té gaar worden, want dan worden ze heel slap en zit er geen smaak meer in. Ook deze laat je afkoelen.
Dressing: We maken een hele simpele mosterddressing. Neem 2 koffielepels mosterd en leng aan met wat plantaardige olie, afhankelijk van je hoeveelheid sperziebonen. Voeg een scheutje azijn toe (niet te veel) en meng. Kruid lekker af met peper en zout en snij er wat peterselie en een sjalotje bij. Klaar!

salade met roquefort


De spekjes laat je even bakken in de pan. Extra vetstof is niet nodig, het spek zelf bevat vet genoeg. 

salade met roquefort

Nu kunnen we gaan dresseren! Leg eerst wat sla neer, dan tomaat en komkommer en vervolgens maak ik zelf altijd kleine compartimentjes, maar je kan het natuurlijk doen zoals jij wil. 
Tip: wat walnoten erbij = njam njam njam!Weet je nog niet wat eten deze avond? Smullen maar!

Share:

3 reacties