Essence Quattro Eyeshadow "Down To Earth" + look!

Onlangs werd een groot deel van het Essence assortiment vernieuwd. Quattro eyeshadows, dat hadden ze al, maar er werd een nieuw palletje toegevoegd: Down To Earth. Een simpel palletje met 3 neutrale kleuren, vergezeld van een petrol-blauwe kleur. Vandaag geef ik jullie mijn ongezouten mening en laat ik ook een look zien met dit palletje. Benieuwd? Lees dan snel even verder!

review look essence quattro eyeshadow down to earth

De verpakking is héél erg simpel, maar voor de prijs kan je nu eenmaal niet meer verwachten. Anderzijds is het compact genoeg om mee te nemen op vakantie, je kan er namelijk een volledig ooglook mee maken!

Essence oogschaduws konden me in het verleden niet echt overtuigen. Ofwel waren er maar 2 van de 4 kleurtjes die echt iets deden, of de combinatie was het net niet. Op dit doosje staat "new formula". Ik ben benieuwd! 


review look essence quattro eyeshadow down to earth

De oogschaduws uit dit kleine doosje zijn héérlijk gepigmenteerd. Ik schrok me haast een bult toen ik de eerste kleur aanbracht op mijn oogleden en zag hoeveel pigment ervan afkwam. Heel weinig product doet al erg veel, en dat was een grote verrassing!

De kleurtjes:

  • Linksboven hebben we een petrol-blauwe kleur, de pop of colour van dit palletje. Hele mooie kleur, lichte shimmers en prima gepigmenteerd. 
  • Rechtsboven vinden we de highlighter, voor mij althans. Dit is een champagne kleur met gouden shimmers en is net ietsjes minder gepigmenteerd, al maakt dit me niet zo veel uit voor een highlighter. 
  • Linksonder hebben we een basic chocoladebruine kleur. Terug kleine shimmers, prima pigmentatie.
  • Mijn favoriete kleur vinden we rechtsonder, een soort donkergouden , roestkleur. Heel apart en heel erg mooi!

De look!


Je kan zoveel op je arm swatchen als je wil, het is nog altijd op de ogen dat het moet gebeuren. 
Ik bracht de gouden kleur (rechtsonder) aan op het bewegend ooglid en de donkerbruine kleur in de crease. De donkerbruine kleur gebruikte ik heel subtiel als liner bij de bovenste wimperrand. De lichtste kleur belandde onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Als laatste bracht ik nog wat van de blauwe kleur onder mijn onderste wimperrand aan. 

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth

review look essence quattro eyeshadow down to earth


Ik ben echt heel erg onder de indruk van dit palletje. Nooit had ik durven hopen dat de pigmentatie zo goed zou zijn en dat de kleurtjes zo makkelijk zouden blenden. Echt een aanrader dit!

Prijs en verkrijgbaarheid

Dit palletje is verkrijgbaar aan de zachte prijs van €2,99. Je kan hem vinden bij Kruidvat!

Wat vind jij van dit palletje? 

Share:

3 reacties