How to: De perfecte donkere lip!

Zoals jullie weten ben ik helemaal dol op felle lipstick, en nu met de herfst in aantocht op donkere lipstick. Nu heb ik al enkele keren de vraag gehad hoe je dat nu precies doet en wat je moet doen om die perfecte pout te krijgen. Benieuwd? Lees dan snel even verder?

how to: de perfecte donkere lipkleur

1. Lippen verzorgen!

Bij een fellere of donkerdere lipstick vallen droge velletjes altijd een stuk meer op. Indien je de avond ervoor weet dat je de volgende dag zo'n lipstick gaat dragen, doe dit dan zeker de avond ervoor. Desnoods kan je het diezelfde ochtend doen; scrubben! Ik neem altijd wat van mijn Lush Bubblegum lipscrub en schrob die kleine, verdomde velletjes eraf. 

Voor bed breng ik steevast een dikke lipbutter aan. Op dit moment gebruik ik de Solid Oil for Lips van de TBS Wild Argan Oil lijn. Je kan dit product bijna een masker voor de lippen noemen!
De volgende ochtend voelen je lippen heerlijk zacht aan.

how to: de perfecte donkere lipkleur

2. Droogdeppen en inkleuren!


Wanneer je een lipstick als deze gebruikt wil je zeker geen lippenbalsem of wat dan ook op je lippen overhebben. Met een tissue haal je al het overtollige er even af!

Daarna ga ik aan de slag met een lippotlood. Ik ben normaal niet van de lippotloden, maar bij donkerdere lipsticks zijn het toch wel handige dingetjes. Ik omlijn mijn lippen volledig én kleur ze in, zo zal de lipstick geleidelijk aan faden en eindig je niet met zo'n gekke lijn rondom je lippen. Dit is ook het moment om te beslissen of je de vorm van je lippen wat wil aanpassen. Ik maak mijn bovenlip meestal net ietsje groter om het in balans te houden.


how to: de perfecte donkere lipkleur

3. Lipstick aanbrengen en laten houden!

Nu is het tijd om onze lippen in te kleuren met de eigenlijke lipstick. Ik neem er op dit moment meestal een lipkwastje bij, zo kan je wat preciezer werken! Begin aan de binnenkant van je lippen zodat je minder product hebt naarmate je preciezer moet gaan werken aan de randjes!

We willen allemaal dat onze lipstick lang houdt en daar kan je ook enkele dingen voor doen: nadat je een eerste laagje lipstick hebt aangebracht, blot je je lippen even op een tissue. Daarna breng je nog een - dun - laagje lipstick aan!


how to: de perfecte donkere lipkleur

how to: de perfecte donkere lipkleur


En klaar is Kees! Er steekt net wat meer werk in dan in een nude lipstick, maar het resultaat mag er dan wel zijn!

Wat is jouw favoriete lipproduct voor dit najaar?  

Share:

2 reacties

  1. Wat een goede tips! Ik vind het stiekem wel erg gaaf, maar durf het niet altijd. Ik vind deze lipstick je trouwens super gaaf staan... Ik ga in ieder geval beter mijn lippen scrubben. ;)

    BeantwoordenVerwijderen