Battle: De Skin Tone Adapting Creams.

Nadat Estée Lauder al een hele poos hun variant in het assortiment had, begon de vreemde formule ook meer budgetmerken aan het denken te zetten. Gevolg: héél wat merken kwamen uit met hun versie van de skin tone adapting crème; Catrice, The Body Shop, Garnier,... Vandaag vergelijk ik er snel even 4 voor jullie. Kijk je even mee?

skin adapting creams


Even op een rijtje, de Estée Lauder Dayweer Sheer Tint Release SPF 15 Moisturizer, de The Body Shpop all-in-one BB cream, de Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make Up en de Garnier Miracle Skin Cream.

Al deze producten komen eruit als een grijze crème met spikkeltjes erin. Deze spikkeltjes zijn micropigmenten. Wanneer je de crème in je huid werkt, gaan deze micropigmenten barsten en zal de crème zich "normaal" gezien aanpassen aan jouw huidskleur. Al deze crèmes zijn gemaakt om je huid te egaliseren. Ze geven je dus nooit een full coverage of wat dan ook, daar dienen ze ook gewoon niet voor. Op zich zouden dit allemaal ideale productjes moeten zijn voor die no make-up make-up days.

skin adapting creams

Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15. Met dit product begon het allemaal. Na de Pixiwoo zusjes er jaaaaren over bezig te horen en dit mini'tje (dat overigens niet altijd verkrijgbaar is) te spotten, schafte ik het eindelijk aan. Dit product heeft een heerlijke frisse geur van komkommers. De naam zegt het al; Sheer Tint Release, je krijgt er een heel subtiel kleurtje van en je huid ziet er wat egaler uit. Het effect lijkt miniem, maar eigenlijk doet het heel wat uit. Heel fijn! (full review)

Garnier Miracle Skin Cream. Deze schafte ik me als tweede aan, op aanraden van de Briste Youtuber ViviannaDoesMakeup. Hij belooft net hetzelfde te doen als die van Estée Lauder. Ik moet zeggen dat ook deze crème zijn werk prima doet, maar geen optie is voor de lichte huidjes. Wanneer je het product onvoldoende goed inwerkt, kan je na een uurtje rare lijntjes gaan zien omdat de crème zich verder aanpast. Daardoor krijg je soms een raar oranje plekje her en der en dat is nooit charmant. Jammer! (full review, met een lichtjes andere mening ;) )

skin adapting creams

skin adapting creams


The Body Shop All-In-One BB Cream. Dit was de derde die ik aankocht. Ik ben een grote fan van TBS producten, maar was eigenlijk nog een beetje onbekend met hun make-upproducten. Dit vond ik wel een goede start! Voordeel: deze crème komt in 4 kleurtjes, dus er is een optie voor de lichte huidjes én de iets donkerdere huidjes. Zelf kan ik wegkomen met 01, maar idealiter moet ik in de winter over naar 00 (heel licht dus). Deze crème geeft de meeste dekking van de drie, maar behoudt die énorm natuurlijke, barely there finish. Je huid egaler maken zonder eruit te zien alsof je foundation ophebt? Check! Loooove! (full review

Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make Up. Dit was de laatste aankoop, en ook direct de slechtste. Je kan deze krijgen in twee kleuren: lighter skin & medium skin. Ik ging, uiteraard, voor lighter skin, en oooooh god, ik zag eruit alsof ik een spray tan gone wrong had meegemaakt, zo immens oranje! De finish op zich is wel goed, al is hij een stuk minder dewy dan de andere. Zeker de minst favoriete van de hoop! (full review

skin adapting creams

Zoals je kan zien is de verpakking bij alle merken grotendeels hetzelfde, een handige knijptube!

skin adapting creams


Als ik een favoriet moet kiezen dan twijfel ik heel erg tussen die van Estée Lauder en die van The Body Shop. Nu, het prijskaartje in acht genomen, kan ik niet anders dan die van The Body Shop uitroepen tot winnaar. Die van Estée Lauder kost full size al gauw ongeveer €50,00, waar die van The Body Shop maar €13,00 kost en gewoon een prachtige finish geeft!

Heb jij al één van deze crèmes uitgeprobeerd? 

Share:

1 reacties

  1. Leuke vergelijking! Ga me toch eens moeten wagen aan die van TBS. Hij klinkt echt het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen