Mijn poging tot de #TanyaBurrCookies !

Ik hou van lekker eten, dat is geen geheim. Mijn vader is afgestudeerd als kok, mijn moeder maakt de lekkerste spaghetti en kan bakken als geen ander. Gewone gerechtjes, dat gaat me wel af, maar of bakken me ook afgaat? Onlangs zag ik de video van Tanya Burr waarin zij heerlijke chocoladekoekjes bakte. Vandaag: mijn poging!

tanya burr chocolate cookies

Dit is de video van Tanya Burr!Wat heb je nodig? 

- 200 gram boter
- 300 gram kristalsuiker
- 1 groot ei (ik gebruikte 2 kleine eitjes)
- 325 gram zelfrijzende bloem
- melk (indien nodig, wanneer je deeg te droog is)
- 400 gram chocolade naar keuze (ik koos pure chocolade)
- 2 bakplaten met bakpapier

tanya burr chocolate cookies

Hoe ga je te werk?

Eigenlijk wordt het heel goed uitgelegd in de video en is het een simpele bereiding. 

- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de boter en de suiker. Het makkelijkste is om de suiker geleidelijk toe te voegen. 
- Meng een volledig ei in je deeg wanneer het een groot ei is of 2 kleintjes.
- Voeg geleidelijk aan je zelfrijzende bloem toe. Ik gebruikte een vrij oud mixertje, dus voeg zeker maar beetje per beetje toe, anders krijgt je mixer het niet gemengd. Het makkelijkste is natuurlijk een KitchenAid of iets in die aard.
- Mijn deeg was nat genoeg, maar wanneer het wat te droog lijkt kan je altijd nog wat melk toevoegen.
- Voeg dan de chocolade toe. Je kan het doen met grotere stukjes, zoals Tanya, maar ik heb chocoladedruppels gebruikt omdat ik graag veel stukjes in mijn koekje heb (mhihi). 


Nu is het eigenlijk een kwestie van stukjes deeg op je bakpapier te leggen. Ik heb een plaat gedaan zoals Tanya, met énorme koekjes als resultaat, en een plaat met kleinere koekjes, voor ieder wat wils! De grote zien er best leuk uit, héél ambachtelijk.

Nu wordt er in de video gezegd om de koekjes er maar een 10 minuutjes te laten inzitten, maar mijn koekjes waren dan echt nog héél slap. Het hangt natuurlijk af van oven tot oven. De mijne hebben er toch een dikke 20 minuten ingezeten, maar check heel regelmatig hoe je koekjes zijn. De ene heeft het liever nog wat zachter, de andere heeft liever een harder koekje.

tanya burr chocolate cookies

Nu nog een lekkere tas thee of koffie, je favoriete serie op een zondagnamiddag en smullen maar!

Share:

3 reacties

  1. hmmm, ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker eens proberen, i love cookies, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze zien er zo lekker uit! ga ik zeker proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik eet niet graag chocolade maar ze zien er echt zalig uit!

    BeantwoordenVerwijderen