Get makeup ready S/S 2014: basis!

Vandaag trap ik een nieuwe reeks af op mijn blog: "Get make-up ready" voor de lente en zomer van 2014! Ik ga starten met de basis van onze make-up : primer, foundation en concealer. Benieuwd welke producten niet uit mijn routine weg te slaan zijn de komende maanden? Lees dan zeker even verder!1. Primer

In de lente en zomer merken we toch dat onze huid net iets vetter is dan in de koudere maanden. Omdat we ons gezicht toch niet willen overladen met poeder, dan is een primer een hele goede optie. Ik ben uiteindelijk toch gezwicht voor de L'Oréal Studio Secrets Professional Smoothing Resurfacing Primer. Een volledige review lees je hier.Deze primer breng je aan over je boven je moisturizer (over de skincare routine voor lente/zomer komt ook een artikel zoals dit!) en onder je foundation. Het product zorgt er eigenlijk voor dat je minder gaat glimmen doorheen de dag en dat je make-up vlotter over je gezicht kan aangebracht worden, hij maakt je huid net wat egaler. Wanneer ik een primer gebruik heb ik bijna geen poeder nodig!

Heb je echt last van een vettige huid, zelfs na het gebruik van een primer, breng dan een poeder aan over je basis. Je kan gaan voor een poeder met een kleurtje, of, indien je geen extra dekking wil, voor een transparante poeder.

2. Foundation

In de zomer heb ik toch liever een dewy finish, ik wil er lekker gezond en glowy uitzien! Daarom zijn deze 2 foundations van Bourjois mijn favoriet: de Healthy Mix foundation en de Happy Light foundation. De Happy Light heeft een hele lichte dekking, ideaal voor die dagen dat je niet veel foundation op wil hebben. De Healthy Mix heeft een soortgelijke finish, maar is net iets dekkender. Beiden brengen heel makkelijk aan en je voelt bijna niet dat je foundation op hebt!
3. Concealer

Last van wat donkere kringen of je wil er gewoon heel wakker uitzien? Gebruik dan een corrigerende & highlightende concealer. Ik gebruik al enkele maanden de Maybelline Anti-Age the eraser eye en ben er heel tevreden over! Toch hier en daar een pukkeltje? Dan is de Catrice Camouflage concealer iets voor jou (ik ben mijn potje op dit moment kwijt ): ).
Zo, wat zijn jouw favoriete foundations/ BB creams voor de warmere maanden?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Instagram

Share:

4 reacties

 1. Leuk artikel! :) Ik denk dat ik die primer van L'oreal ook eens ga proberen. Mijn favoriete BB cream voor in de zomer is die van Erborian, hun CC cream is trouwens ook heel fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebruik je het altijd in die volgorde? Ik momenteel ook, maar als ik concealer onder mijn ogen aanbreng (na foundation) is het echt te licht onder mijn ogen en doe ik er nog een beetje foundation bovenop! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het altijd in die volgorde, binnenkort moet iedereen een kleurtje donkerder gaan met het mooie weer denk ik! :)

   Verwijderen
 3. Ik wil al heel lang de Eraser concealer proberen. Super veel mensen vinden die echt goed. Prijs houdt mij toch wat tegen.

  BeantwoordenVerwijderen