Review: Bourjois Happy Light Foundation.

Ik ben een héle grote fan van de Bourjois foundations: de Healthy Mix Serum foundation deed het prachtig op mijn droge huid, en ook de Healthy Mix foundation was niet verkeerd. Een tijdje geleden bracht Bourjois de "Happy Light" foundation uit: een foundation met een lichte dekking die een goed aantal uur zou houden en je er gezond doet uitzien. Ik legde hem in mijn winkelmandje en testte hem voor jullie uit!

De verpakking.


De verpakking is wat zoals we gewoon zijn van de Bourjois foundations. Hij lijkt voornamelijk op de Healthy Mix Foundation van verpakking, zelfde idee, enkel een andere kleur van dop. Ook komt deze  met een pompje, wat ik erg fijn vind.
Inhoud: 30 ml.Wat belooft deze foundation?


Als we de verpakking mogen geloven zou deze foundation ons een flowy  en flawless huidje geven (in elk licht dan nog, zal best zijn zeker?).  Hij zou gedurende 8 uur de huid moeten hydrateren en zou de huid egaal maken zonder een dik plamuureffect te geven. Ik ben benieuwd!

Wat doet deze foundation?

Ter informatie: ik heb een droge huid met een iets vettigere T-zone.

Ik had deze foundation al eens enkele weken terug getest toen ik hem aankocht, maar jeetje wat was hij donker! Ik kocht de foundation nochtans in de lichtste kleur: 51 Rose Vanilla.


Ik besloot hem eerst maar eens op mijn hand uit te proberen maar schrok me wel even een hoedje: alles lijkt nog vrij oké wanneer je enkel een pompje op je hand doet, maar dan blend je het uit. Woaah! Dat is vrij oranje denk ik dan. Ik had een vermoeden dat dit niet helemaal mijn kleur zo zijn, maar besloot hem toch ook maar eens op het gezicht te testen.Boven: oké, ik kijk creepy, maar afgezien daarvan lijkt de foundation wel redelijk mijn oneffenheden te dekken. Toch merk ik zelf dat er nog hier en daar een rood vlekje komt piepen.


En dit is de foundation op mijn gezicht. Het valt in principe nog mee, maar als je nog wat dichter zou kunnen kijken en in real life zie je toch een klein kleurverschil tussen mijn nek en gezicht. Ik heb de foundation vervolgens wat in mijn nek geblend, en in principe zou ik ermee wegkomen.

Toch moet ik besluiten dat ik teleurgesteld ben door deze foundation. Dit is de lichtste kleur en is toch veel te donker voor mij. Ook zou hij 8 uur moeten houden, maar ik merk toch dat ik na een uur of 2 moet bij poederen hier en daar, en ik heb dan al niet de vettigste huid ooit. Hij is wel heel licht en je voelt hem bijna niet op de huid, daar heeft Bourjois wel een punt.

Jammer genoeg weegt het ene positieve punt dus niet op tegen de negatieve punten. Jammer, volgende keer beter! (Ik bewaar hem alvast voor deze zomer).

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Instagram

Share:

2 reacties

  1. Op basis van hoe het er op je hand uit zag vind ik het op je gezicht eigenlijk erg mooi! Ik dacht dat de kleur inderdaad niet zou matchen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind je full face foundation er echt nog goed uitzien hoor! Dus je zou er inderdaad wel mee wegkomen. In de zomer denk ik wel dat hij mooi staat ja :-)

    BeantwoordenVerwijderen