Beauty on a budget: Essence XXXL Longlasting lipgloss "Matt Effect"!

Ik ben een grote fan van de lipproducten van Essence, dat mag geen verrassing zijn. Achterblijven was dan ook geen optie, ik gooide enkele van de nieuwe "longlasting lipglossjes" in mijn winkelmandje. Ze hebben 2 versies: een "mirror shine effect" versie (deze geven een mooi glansje) en de "matt effect" glossjes. Ik heb van beide versies 2 glossjes gekocht, vandaag review ik de matte lipproducten! Benieuwd? Lees dan snel even verder!Onderaan zie je de "mirror shine effect" glossjes, die komen de volgende keer aan bod. Vandaag concentreren we ons op de glossjes met het labeltje "matt" op.De verpakking van deze glossjes doet me heel erg denken aan die van de "Infinite Shine" glossjes van Catrice. Dat is ook niet zo gekt wanneer je bedenkt dat ze onder hetzelfde bedrijf vallen. Ik vind het zeker niet mis voor een budget merk. Ze zijn basic maar toch mooi afgewerkt. De matte glossjes kan je dus ook herkennen aan het stickertje met "matt" erop, wat ik toch heel handig vind.


De applicator van dit glossje is niet speciaal, maar wel aangenaam: een schuin afgesneden sponsapplicator die zich makkelijk aanpast aan je lippen.
Ik heb de kleurtjes "Velvet Rose" en "Silky Red" meegenomen. "Velvet Rose" is een mooi nude-perzik kleurtje. Zoals gezegd, is dit glossje heel mooi mat. Het enige nadeel bij dit kleurtje in het bijzonder is dat je de velletjes op je lippen heel hard ziet. Ik had nochtans gescrubd op voorhand, maar het is dus een belangrijk punt dat je ervoor zorgt dat je lippen in topconditie zijn. 

"Silky Red" is mijn nieuwe favoriete rode kleur: het is de perfecte oranje-rode kleur zonder te veel naar de oranje kant te neigen. Hij is ideaal voor de lente en de zomer net omdat hij iets feller van kleur is. Deze dekt dan wel weer heel erg mooi en bij dit kleurtje zie je de velletjes op je lippen dan weer niet. Kiezen voor de felle kleurtjes is dus een aanrader!

Full Face "Silky Red"

Lipswatch "Silky Red"
 Full Face "Velvet Rose"
De lipswatch van "Velvet Rose" was niet zo'n mooi zicht, maar op bovenstaande foto's komt de kleur wel goed over. 


Denk je nu : "Hé, die Velvet Rose kleur, ik ken die van ergens?". Dat klopt ja! Deze kleur zat ook in het assortiment voor de assortimentsvernieuwing als ik me niet vergis. Toen was hij nog te vinden in het klein ronde tubetje, vanaf nu vind je hem in zijn vernieuwde verpakking!

Een drankje overleven deze lipglossjes zeker en vast, een boterham met choco iets minder, daarna hebben ze een nieuw laagje nodig. Wat ik iets minder fijn vind is de geur. Bij de "mirror shine glossjes" vind ik die geur niet zo terug, maar deze ruiken vrij muf (aan de glossjes zelf scheelt er niks hoor!). Eenmaal op de lippen, is de geur wel weg dus daarom vind ik het ook niet zo'n ramp.

Ik zou dus zeker de rode kleur aanraden, de "Velvet Rose" iets minder, tenzij je echt heel weinig last hebt van velletjes en droge lippen! Ze zijn weer heel budget, maar daarom niet minder kwalitatief ;).
"Silky Red" wordt mijn nieuwe favoriete rode kleur!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Instagram

Share:

5 reacties

  1. Ik ga deze niet kopen. Heb nog de oude lipcreams die er enorm op lijken (heb backups gekocht dat het niet normaal is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gister ook nog eentje gekocht haha! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze lijken inderdaad wel heel erg veel op de oude matte stay all day lipcreams!

    BeantwoordenVerwijderen