First Impressions: Scünci French Twist Perfect updo!

Ik ben geen grote held in het maken, creëren van haarstijlen. Wanneer je al een keertje bij Claire's bent binnengeweest, heb je waarschijnlijk al eens een kijkje genomen bij de haaraccessoires. Daar kwam ik dit dingetje ook tegen. Het resultaat zag er op het eerste zicht heel mooi uit, ideaal voor een zakelijke afspraak. Ik besloot het mee te nemen en een first impressions te doen voor jullie!Op het doosje vind je de instructies: in 6 stappen zou je dit mooie kapsel moeten bereiken.Nou, aan de slag dan maar! In het doosje zit het belangrijkste wat je nodig hebt: het haarspeldding en dan 4 schuivertjes met een speciale vorm (deze zouden je haar niet beschadigen, maar euhm, mijn haar zei toch geen "Dankjewel!" bij het gebruik!).Je zou je haar eerst in de vorm van een paardenstaart moeten vasthouden, op de hoogte waar jij dit kapsel wilt. Ik nam ongeveer het midden van mijn hoofd. Op de haarspeld zie je een klein clipje. Wanneer je de speld indoet, leunt dit clipje verticaal tegen je hoofd aan. Dan laat je de hele boel naar achter glijden tot ongeveer 3 à 4 cm van het einde. Vanaf daar draai je de speld in en zet je vervolgens alles vast met de speldjes. Nou, klinkt simpel toch?


Ahum, dit is wat ik ervan gebakken heb : een scheve boel met hier en daar een losse pluk. Ik moet iets verkeerd gedaan hebben en begrijp niet helemaal hoe ik dit goed kan vastzetten. De speldjes zijn namelijk zo breed dat ze in mijn fijne haar helemaal geen grip hebben en er nog eerder uitspringen dan ik ze er heb ingestoken.


Zoals je hier kan zien springen er hier en daar nog wat haartjes uit. Dat is nog het minste, die kan je wat plat sprayen met wat haarlak. Wel kan je bovenaan de haarspeld nog wat zien. Dat is het nadeel wanneer je een kapsel achteraan je hoofd wil maken.Het had in principe ook nog wat hoger mogen zitten. Hopelijk baart oefening kunst!

Ik herinner me nog dat Mascha van Beautygloss ook een haartool van dit merk had uitgeprobeerd en er ook niet direct weg mee was, dat was een tool om volume in je haar te creëren en dat is gewoon nog steeds te koop, ik moest me inhouden van lachen toen ik het zag hangen.

Nou, dit was een fail! Mijn eerste indruk is dus dat dit geen spul voor mensen met fijn haar is. Ik ga het nog even oefenen, misschien dat m'n haar preppen en wat stugger maken wel kan helpen. Wanneer het me (misschien) lukt, kom ik zeker terug bij jullie met een tweede indruk of misschien zelfs een tutorial (maar ik kan niks beloven, haha!).

Zo, dit was het voor vandaag. Hebben jullie nog tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties! Alle hulp is welkom.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Instagram

Share:

5 reacties

 1. Ik had deze tool in Liverpool ook zien hangen, maar toen ik hem wou gaan kopen was hij uitverkocht... Wel goed om te weten dat je hem bij claires kan vinden :-) Ik vind het resultaat niet geheel mislukt hoor! Ik denk zeker dat als je er nog wat op oefent het beter zal gaan! Ik hoop het alleszins nog te horen dat het makkelijker gaat, dan ga ik hem ook halen denk ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het niet lijken zoals de doos! Bij mij wordt het helaas ook nooit zo. Bovendien vraag ik me af: heb je voor dit kapsel wel zo'n rol nodig?

  Ik denk dat het je wel heel mooi zou staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het er bij mij groter uitzien dan op de doos, ach, we oefenen nog wat en we zien wel! :)

   Verwijderen
 3. Die speldjes zijn inderdaad niet echt makkelijk om in je haar vast te zetten, maar in mijn krullend haar blijft deze soort wel goed zitten. Ik denk dat je na een beetje oefenen deze tool wel goed gaat kunnen gebruiken! Ik vind french twists alleszins heel mooi :)

  - Hannelore

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik denk dat met iets meer volume in het haar en iets meer "stugheid" het wel in orde komt. We blijven oefenen! :)

   Verwijderen