How to: preppen voor zelfbruiner

Bijna iedereen wil wel een mooi bruin kleurtje in de zomer, maar niet iedereen (ik bijvoorbeeld) bruint heel mooi van de zon. Onlangs konden jullie een review lezen over de Cocoa Brown Gentle Bronze Gradual Tan, een zelfbruinende lotion. Maar natuurlijk gaan er nog enkele stappen vooraf aan het aanbrengen van onze zelfbruiner en die stappen/ tips deel ik vandaag met jullie! Benieuwd? Lees dan snel even verder!



Stap 1: Scrubben

Sommige mensen schubben liever voor het scheren, anderen na. Ik ben dus iemand die graag voor het scheren scrubt. Zo heb ik het gevoel dat mijn benen al iets zachter zijn en meer klaar zijn voor het scheermesje. Ik gebruik op dit moment de Honeymania Body Scrub van The Body Shop, deze ruikt heerlijk en is heel fijn. 



Stap 2: scheren

Ja, dat moet nou eenmaal ook gebeuren. Voor je de zelfbruiner aanbrengt maakt het niet veel uit op welke manier je scheert. Het handigste is om op dit moment te scheren met een mesje en scheerschuim. Waarom? Wel, wanneer je scheert wanneer je de zelfbruiner op hebt en je doet dit met een mesje en schuim, haal je eigenlijk het bovenste laagje weg. Na het aanbrengen van de zelfbruiner is het dus handiger om gewoon te onderhouden met een scheerapparaatje of een epilator. 

Stap 3: zelfbruiner aanbrengen

Er bestaan verschillende soorten zelfbruiner: lotions (mijn favoriet), mousses, sprays,... Waarom gebruik ik het liefste een lotion? Het is heel veilig en je hebt de minste kans op vlekken of niet-egale plekjes. Je kan het heel simpel aanbrengen als een moisturizer en de klus is zo gepiept. Breng je graag een mousse aan? Dan adviseer ik om een geschikte handschoen hiervoor te gebruiken (die bestaan speciaal voor zelfbruiner). Wanneer je het met je handen doet, heb je namelijk het risico dat je handen oranje worden, en dat is geen ideaal zicht. Hetzelfde geldt eigenlijk wat voor sprays, ook al zijn die iets milder voor foutjes dan mousses.



Mijn favoriete product is de zelfbruinende lotion van Cocoa Brown. Deze droogt namelijk heel snel wanneer je het hebt aangebracht en is supermakkelijk in gebruik. Gewoon inwrijven (ik neem de hoeveelheid van een €2,00-euro stuk per been) zoals je dat met een bodycrème of iets dergelijks zou doen. Dit is een gradual tan, wat dus wil zeggen dat de kleur zal opbouwen naarmate je het product langer gebruikt. Ik heb hier een review van geschreven, dus je kan dat ook even bekijken. Ik had een heel mooi resultaat na ongeveer een weekje! 

Links: begin, rechts: na een weekje.

Tip: Na een tijdje begin je het verschil te zien tussen benen en voeten wanneer je je voeten niet hebt meegenomen bij het inwrijven. Wees er dus zeker van dat je telkens je voeten meeneemt, anders wordt het nogal een grappig zicht ;).

Stap 4: je kleurtje onderhouden

De bruine kleur blijft van zichzelf wel even hangen, maar het beste is om je steeds na het douchen of badderen in te wrijven met een goede crème. Een bodybutter wordt voor mij nu iets té vettig, maar de Soft crème van Nivea is ideaal. Het is geen lotion, het is geen butter, het is iets ertussenin. Wrijf een royaal laagje op de plaatsen waar je hebt getand en klaar is Kees!



Zo, ik hoop dat je iets aan de tips gehad hebt, bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waar kan je me nog vinden?

Share:

1 reacties

  1. Oh, lief dat je dit met ons deelt, momenteel ben ik blij met mijn kleurtje, maar het kan altijd eens van pas komen :D

    BeantwoordenVerwijderen