How to: kwasten schoonmaken!

Je make-upkwasten schoonmaken, het is niet het leukste werkje, maar het moet van tijd tot tijd toch eens gebeuren. Vandaag toon ik jullie de producten die ik gebruik en hoe ik ze gebruik. Benieuwd? Lees dan snel even verder!


Je kent het wel, je bent je platte oogschaduwkwast aan het gebruiken, wil een nieuw kleurtje nemen, maar eigenlijk is je kwast daar te vuil voor. Oplossing: een clean(s)er voor je kwasten! MAC heeft er eentje in hun assortiment, maar als je een goedkopere (en zeker even goede) oplossing wil, is er de Hema brush cleaner.


Hoe ga je te werk? Neem een oude handdoek, tissue of (in mijn geval) een groot wattenschijfje (voordeel: deze zijn dikker dan een tissue, dus je zit er minder snel door!). Het makkelijkste is om wat product op je wattenschijfje te doen en dan met je kwast erin te wrijven. Zo is je kwast niet door-en doornat en droogt hij ook wat sneller (zeker handig wanneer je de kwast direct opnieuw wil gebruiken). Klaar is Kees!


Natuurlijk moet je ze zo nu en dan ook eens grondig wassen. Ik gebruik hier altijd babyshampoo voor. Hier zie je die van Albert Heijn, maar je kan natuurlijke babyshampoo van eender welk merk gebruiken. Ik doe wat water in mijn wasbak (een klein beetje is genoeg) en doe er wat babyshampoo in. Laat die twee even inwerken en dip er dan je kwast in. Doe dan opnieuw hetzelfde als met de vorige methode en draai rondjes met je kwast op je wattenschijfje. Laat dan je kwasten drogen. Tip: laat ze drogen zodat de tip naar beneden wijst, anders kan er water in de huls komen en daardoor zou de lijm kunnen lossen die de haartjes vasthoudt.

Zo, en nu zijn je kwasten helemaal schoon!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xo Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

1 reacties

  1. Die Hema brush cleaner ga ik denk ik ook eens halen. Ik was mijn kwasten enkel met shampoo, maar 'spotclean' ze nooit tussendoor. Misschien toch maar eens doen :D

    BeantwoordenVerwijderen