How to: besparen op make-upkwasten.

Make-upkwasten, ze kunnen soms duur zijn, maar je kan niet zonder wanneer je je make-up mooi wil aanbrengen. Toen ik begon met make-up waren vooral de kwasten van Sigma en MAC heel gewild. Ondertussen heb ik toch enkele kwasten + merken gevonden die me geholpen hebben een goede collectie kwasten op te bouwen zonder 100den euro's kwijt te zijn. Benieuwd? Lees dan snel even verder!Essence kwasten.

Deze twee roze snoetjes zijn heel recente ontdekkingen. Ik kwam aan bij het schap van Essence en zag tot mijn verrassing meer kwasten liggen dan normaal (waarschijnlijk steeds uitverkocht of "kwijt geraakt"). De ene is een variant van de MAC 239 kwast: een platte oogschaduwkwast, ideaal om oogschaduw op je bewegend ooglid aan te brengen of bij je onderste wimperrand. Ook deze van Essence doet dat zeker niet verkeerd! De tweede is een kabuki kwast en deze is heel fijn om je gezichtspoeder mee aan te brengen.


Hema kwasten.

Deze 2 kwasten waren de allereerste kwasten die ik kocht (hoe nostalgisch!). De ene is terug een platte oogschaduwkwast die net iets groter is, de andere een fluffy blendingkwast. Ik moet toegeven dat de haartjes net iets harder en stijver zijn dan bij de iets duurdere merken, maar ik heb ze allebei dubbel gekocht, dus ik vind ze toch zeker niet slecht.ELF kwasten.

Mijn favoriet is de ELF Blush Brush. Deze gebruik ik elk dag om mijn poederblush mee aan te brengen, zoals je in deze video kan zien. Daarnaast heb ik de "Eye Crease brush", een klein puntig kwastje waarmee je makkelijk je buitenste ooghoek kan aanzetten en wat kleur bij je onderste wimperrand kan plaatsen. Ook kan je er zo precies mee werken zodat je je binnenste ooghoek kan highlighten. Als laatste heb ik de "Smudge Brush" en deze gebruik ik het liefste om onder mijn ogen wat kleur aan te brengen. De haartjes staan heel dicht bij elkaar, waardoor deze kwast de kleur gepigmenteerd aanbrengt.Realtechniques kwasten.

Deze zijn iets duurder, maar nog lang niet de prijscategorie die bij MAC bijvoorbeeld geldt. Mijn favoriete kwasten zijn de "Buffer brush" en de "contour brush". De "Buffer brush" gebruik ik om mijn vloeibare foundation aan te brengen en de "contour brush" gebruik ik om highlighter aan te brengen, hij heeft de perfecte grootte hiervoor!
Zoeva

Fan van de look van de Sigma en de MAC kwasten, maar je vind ze toch wat te duur? Dan zijn deze Zoeva kwasten zeker iets voor jou! Ze voelen heel luxe aan en zien er heel luxe uit, terwijl ze eigenlijk qua prijs nog vrij goed meevallen. Ik gebruik de "Powder brush" om gezichtspoeder aan te brengen, de "Luxe Sheer Cheek" kwast om bronzer aan te brengen, de "crease brush" om (obviously) een kleur aan te brengen in mijn arcadeboog, en de "winged liner" kwast om mijn wenkbrauwen in te vullen en een lijntje te zetten bij mijn bovenste wimperrand.
Wat zijn jouw favoriete budget make-upkwasten?

xo Fien!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waar kan je me nog vinden?

Share:

5 reacties

 1. Heel leuk artikeltje! En vooral heel erg handig! :-)
  Ik heb momenteel models own kwasten en kwasten van essence die ik genruik.
  Ik wou in Engeland heell erg graag de real techniques kopen of de eco tools, maar toen zag ik dat de kwastjes van models own in actie waren dus heb ik die gekocht. Zijn kleinde kwastjes en ze doen wat ze moeten doen, maar beter kan altijd volgens mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superhandig artikel ! Ik zou graag die buffer brush kopen van Real Techniques ! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kwastencollectie heb je! Mijn huidige favorietjes zijn de kabuki, smoky eyes en eyeliner brush van Essence, de retractable kabuki van Hema (erg handig on the go) en sinds kort ook de beauty sponge van Real Techniques (ok, da's geen kwast, maar past hier wel tussen toch? ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik heb die beauty spong van Realtechniques al een tijdje op het oog, toch maar eens aanschaffen dan!

   Verwijderen
  2. Ik ben er heel tevreden van! Hij vergt wel wat onderhoud om hem schoon te houden, maar dat is het wel waard vind ik, de finish die hij geeft bij het aanbrengen van BB-creme en vloeibare foundation is heel erg naturel :)

   Verwijderen