Druk en volharden.

Druk van thuis uit, druk in een vriendengroep, we maken het allemaal wel eens mee. Je staat onder druk, hebt zin om op te geven en...hoe gaat het dan verder? Volharden we? Stoppen we met onze doelstelling? Dat is het onderwerp van vandaag!
Waar we als jongere allemaal mee te maken krijgen, is een druk die ontstaat door je studie. Mensen bij wie het allemaal vlotjes verloopt en door hun studie lopen als was het niets, prima! Maar zo zijn we jammer genoeg niet allemaal. Ik kom van een (relatief) kleine, middelbare school en de overstap naar een universiteit was op zich al een hele opdracht.

De eerste examens kwamen eraan en ik had er een goed gevoel bij, tot de examenresultaten online kwamen. Drie buizen. Oké, het kon erger. Tweede examenperiode: terug buizen. Tien, wat doe ik toch verkeerd? Alles ging toch prima? Dat gevoel heb ik ondertussen al meer dan eens meegemaakt. Ik ben blijven verderdoen, en, al moet ik er soms heel veel moed voor opbrengen en heb ik al meer dan eens de drang gehad om te stoppen, ik studeer nog steeds verder...Druk van thuis uit. Tja, ook dat maken we allemaal wel eens mee. Dit kan zijn omdat ze willen dat jij uitblinkt in je studie, omdat ze willen dat jij fantastisch bent in hetgeen je doet. Weet: ze doen deze dingen altijd met goede bedoelingen hoor! Het komt als jongere/ tiener af en toe gewoon niet goed over.


Ik zou zeggen: blijven volharden! Voel je je écht niet thuis in je studie of lijkt het toch niets voor jou? Zoek dan een andere leuke studie waar je later iets mee kan! Uiteindelijk moet jij je leven leiden, niet je ouders, niet je andere vrienden, jij! Voel je je niet goed in je vriendengroep? Praat erover, of, is er echt niets meer aan te doen, er lopen heel veel leuke mensen rond je heen!


Ik weet niet waar ik met dit artikel juist heen wil, het kwam weer uit 1 of andere hersenknobbel en het moest neergeschreven worden. Heb jij je ooit wel eens in zo'n situatie bevonden? 

Share:

2 reacties

  1. Ik herken deze situatie maar al te goed! Ik had in mijn eerste jaar op het univ 8 buizen.. Gelukkig niet opgegeven en in de 2e zit met hakken over de sloot geslaagd. En in het laatste jaar ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd.. Dus zeker de moed niet opgeven meid! If you can dream it, you can do it! ;)


    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeker nu met de examens komen zulke hersenknobbels boven, maar gewoon nu keihard doorzetten en in de vakantie alles rustig op een rijtje zetten lijkt mij de beste oplossing!

    BeantwoordenVerwijderen