Top 5: Essence Cosmetics!

Enkele blogposts geleden liet ik jullie mijn top 5 producten van Catrice zien. Vandaag is dat andere welbekende budgetmerk aan de beurt: Essence! Geef nou eerlijk toe: kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Benieuwd naar mijn favoriete producten van dit fantastisch merk? Lees dan zeker even verder!

Ik ga van start met mijn favoriete lipglossjes van dit moment. Vroeger was ik helemaal geen fan van lipgloss; het was te plakkerig, het zag er soms raar uit, het bracht vlekkerig aan... tot ik deze lieverds leerde kennen. Deze voelen zacht aan op de lippen, zonder plakkerig te zijn. Ze zijn goed gepigmenteerd, maar subtiel genoeg om bij elke look te passen.

Essence heeft twee varianten in deze glossjes: de matte versie en de mirror shine finish. Beiden zijn zeer aangenaam! Op de foto zie je er twee uit de mirror shine lijn; de lichtroze heet Very Berry, de peachy kleur heet Baby doll's favourite.
Ook de pallettes van Essence zijn zeker niet verkeerd : ze hebben een goede pigmentatie, bevatten veel kleur, brengt makkelijk aan,... De palletjes die je hieronder ziet komen uit de All about... lijn. De bovenste heet All About Sunrise, deze bevat mooie gouden en peachy kleurtjes, echt een fantastisch palletje voor de zomer, de onderste heet All About Nude, en bevat mooie neutrale kleurtjes.De blushes van Essence zijn uitgegroeid tot 1 van mijn favorieten; ze bevatten énorm veel pigment, brengen makkelijk aan,.. Deze komt uit de Viva Brasil collectie, een volledige review kan je hier lezen, in de kleur I <3 Brasil, een matte, felroze kleur. Ik ben normaal niet van de erg roze blushes, maar deze doet je er zo gezond uitzien! Deze blush staat het mooist wanneer je voor de rest een vrij neutrale make-uplook draagt.De lakjes van Essence bevallen me tegenwoordig zo goed! Ze blijven geen eeuwen zitten, maar ze hebben wel een erg mooie glans, zien er mooi uit en brengen makkelijk aan met hun vrij brede borsteltje. Ze hebben sinds kort ook de Sparkle Sand Effect lakjes, en ook die zijn heel fijn!


Als laatste heb ik nog mijn favoriete highlighter/ bronzer van het moment: de Essence Bronzer Highlighter in de kleur Sun Light. Ik gebruik vooral de highlighter kant, linksonder; deze geeft zooo een prachtige glans! Het is vrij full-on, maar wanneer je van highlighter houdt is dit echt iets voor jou. Wat ook heel mooi is, is om alle kleurtjes samen te voegen en op je wangen aan te brengen als blush. Je verkrijgt een mooie, neutrale blush met een fantastische glow.

Natuurlijk vind ik ook de Essence Longlasting Lipsticks fantastisch, maar aangezien ik daar onlangs een volledige review van heb geschreven, verwijs ik je even naar dat artikel!

Wat is jouw favoriete product van Essence? Laat het even achter in de reacties!


Share:

5 reacties

 1. Leuk artikel! Dat all about sunrise palette ziet er super mooi uit! Mijn favoriete Essence product zijn de longlasting lipsticks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke spulletjes! Die all about sunrise wil ik ook wel, echt prachtige kleuren en pigment

  liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's maak je! wow! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wooow wat maak je een mooie foto's zeg!! Daar kan ik zeker wat van leren! En ik vind Essence ook een top merk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie favorieten! De Essence sparkle sand effect lakjes vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen