Hé, een no make-up day is oké!

Een slogan waar ik bij leef. Vrouw zijnde voelen we ons vaak verplicht om er altijd goed uit te zien, om zonder enige flaw ten tonele te verschijnen, maar is dat ook daadwerkelijk wie we echt zijn? Wat als iemand ons een keertje zou spotten wanneer we geen make-up op hebben? Daarover vertel ik jullie vandaag meer!

no make-up day


Ondanks het feit dat deze blog niet meer uitsluitend gaat over beauty & make-up, ben ik er natuurlijk wel nog in geïnteresseerd. Ik draag ook nog steeds make-up en vind het ook nog steeds leuk om ermee te experimenteren.


Mijn verhaal.


Tot voor ik een jaar of 15 was had ik nooit iets van make-up gedragen. Ik was er niet volledig tegen, maar vond meisjes die make-up droegen altijd een beetje barbies, want dat is nu eenmaal de perceptie die je hebt wanneer je jong bent. Toen kwam ik ineens op Youtube terecht en het viel me op dat make-up dragen niet altijd gelijkgesteld moest worden aan een barbie zijn. Dus ik begon te experimenteren. Ik weet nog dat mijn moeder eens een make-up box had gekocht, zo van die hele goedkope, en dat ik de eerste keer dat ik blush aanbracht voor een clown kon doorgaan.

Geleidelijk bouwde ik mijn make-uproutine op tot er periodes aanbraken waar ik geen enkele dag oversloeg om make-up te dragen. Ik moést het op mijn gezicht hebben, anders ging ik absoluut de deur niet uit. Stel je voor dat iemand me zou zien zonder make-up! Zelfs wanneer ik gewoon een hele dag thuis zat, moést ik nog én foundation én oogschaduw dragen,...

Een tijdje geleden realiseerde ik me dat het echt niet oké was mezelf constant te verstoppen achter make-up, want dat was wel degelijk wat ik toen deed, en besloot dt ik make-up eigenlijk gewoon voor de fun droeg, omdat ik het léuk vond om het aan te brengen. En dat is nog steeds hoe ik er nu over denk. Ik vind het léuk om te experimenteren met mijn wenkbrauwen en om nieuwe spulletjes uit te testen.

Maar hé, een no make-up day is oké! Ik ga soms ook naar buiten zonder make-up op nu. Wanneer ik snel een boodschap moet gaan doen, of zelfs wanneer ik snel even ga winkelen doe ik dat zonder enige make-up op. Natuurlijk heeft het ook een stukje te maken met zelfzekerheid, maar ik zou nu ook gerust naar de les durven gaan zonder enige make-up op, iets wat tot over een jaartje ondenkbaar was.

Wanneer ik nu make-up draag doe ik het voor de fun en ook gewoon uit gewoonte. Mijn routine 's morgens neemt niet meer dan 8 minuten in beslag en oogschaduw,..tja,...daar doe ik niet steeds meer aan mee.Draag vooral waar je jezelf goed bij voelt. Het is niet omdat een ander heel veel make-up draagt, dat jij dat ook moet doen. Draag het gewoon omdat het léuk is om te doen, iedereen accepteert je heus ook wel zonder, voel je vooral niet verplicht om het te dragen, je bent mooi zoals je bent!

Share:

2 reacties

  1. vooral die laatste zin vind ik mooi! ik merk dat vooral onder jonge meiden de angst er is om zonder make up de deur uit te gaan. nu ik wat ouder ben zie ik mijn vrienden ook vaker zonder make up de deur uit gaan.
    ik zelf draag bijna nooit make up. alleen bij speciale gelegenheden zoals een avondje uit ofzo. niet omdat ik het niet mooi vind ofzo, maar ik ben gewoon te lui daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en herkenbaar artikel! Ik draag make-up meestal wel eigenlijk wanneer ik de deur uitga. Het is niet dat ik mezelf zonder make-up lelijk vind maar make-up geeft je toch een soort van boost, daarbij ben ik het zo gewoon om make-up te dragen én breng ik het enorm graag aan. In het weekend wanneer ik thuiszit of in de week wanneer ik moet gaan winkelen draag ik geen make-up maar voor school hoort dat gewoon bij mijn routine. Ook tijdens de examens (niet tijdens de blok ofc) draag ik make-up, net omdat het me die extra zelfvertrouwenboost geeft die ik op dat moment zeker kan gebruiken. In de zomermaanden wanneer ik wat bruiner ben en er wat gezonder zegmaar uitzie zonder make-up draag ik echt bijna nooooit makeup, en wanneer ik wel wat draag is dat dan gewoon wat mascara en een leuke lipkleur...

    BeantwoordenVerwijderen