Hoe ik mezelf motiveer - School, bloggen & sporten!

Ik heb mezelf al herhaaldelijk terug moeten motiveren voor van alles en nog wat: school, sporten, bloggen,...noem het maar op! En het misschien niet zo gekke: iedereen wordt ermee geconfronteerd! Je ziet door de bomen het bos niet meer en geeft het eigenlijk al op voorhand op. Hoe ik mezelf motiveer, dat vertel ik jullie in dit artikel!motivatie tips


School.


Vorig jaar zat ik echt op een dieptepunt wat mijn studie betrof. Ik zag het niet meer zitten en had het gevoel dat de richting mij niet zo lag. Klap op de vuurpijl: aan het einde van het jaar voldoende onvoldoendes om een hele vrachtwagen mee te vullen. Ik stond voor de keuze: ofwel een andere richting kiezen, maar dan moest ik na twee jaar helemaal van nul beginnen, ofwel het roer helemaal omgooien in het derde jaar en hopen op het beste. Ik besloot te gaan voor het laatste, ik ben nooit echt een opgever geweest. En met resultaat: 1 onvoldoende in het eerste semester, en nu heel hard werken voor dat tweede semester!

Het einde van de opleiding is in zicht, nu ja, nog 1,5 jaar, en ook dat is een motivatie. Maar onthoud vooral dat je niet de enige bent in die situatie en dat het oké is om er met iemand over te praten. Met je ouders, broer, zus,.. én met de studentenbegeleiding, zij helpen je een heel eind! Door met de studentenbegeleiding een gesprek te voeren wist ik hoever ik stond en wat de mogelijkheden nog waren,...en wist ik dat niet alles verloren was!

Bloggen.


Ik hou van bloggen en filmpjes maken, begrijp me niet verkeerd, maar in combinatie met een zware studie is het niet altijd even makkelijk. Daardoor raak je soms gedemotiveerd en denk je misschien wel aan stoppen? Zo drastisch hoeft het niet. Toen ik in de examenperiode zat, besloot ik het even rustig aan te doen wat bloggen betreft, school gaat nog altijd voor! Daarna kan je gewoon terug op je gemakje beginnen bloggen, wanneer jij er klaar voor bent!

Nog een fantastische motivatie? De leuke reacties van lezers en de interactie met andere bloggers/youtubers!

Sporten.


Dit is waarschijnlijk het gebied waar ik het het moeilijkst heb. Ik begin met iets, en na enkele keren ben ik getal helemaal zat en stop ik ermee. Motivatie? Anderen zien sporten en een doel vooropstellen! Ik had het doel om deze zomer enkele kilo's kwijt te raken en dat is gelukt! Ik ben nu bezig met de 30 days of yoga challenge, om eens iets anders uit te proberen, en ik ben er helemaal weg van! Zoek naar iets wat je écht leuk vindt, en dan zal het volhouden al veel beter verlopen!Pfieuuuw, wat een uitleg! Heb jij nog tips, laat ze dan even achter in de reacties!

Share:

4 reacties

 1. Tis best moeilijk hoor, school + bloggen en dan nog willen sporten om dat te combineren..
  Ik sport dan niet (behalve de gymlessen in de sportschool van op school) maar alleen het bloggen en school vind ik soms al moeilijk te combineren. En dan te bedenken dat ik maar 3 keer per week een blogje online probeer te zetten..
  Ja, eigenlijk moet er denk ik gewoon maar een achtste dag bij in de week. Gewoon één dagje extra waardoor je toch iets meer tijd hebt om dingen te doen die je wilt. Of gewoon de dag een uurtje langer laten duren..
  Konden we er maar wat aan veranderen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad niet gemakkelijk om alles te combineren. Want daar gaat het om als ik het juist lees. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten waar je het voor doet. En keuzes te maken. Elk leven is anders, elk ritme is ook anders. Dus het is belangrijk om je eigen tempo in dat alles te vinden. Zodat je alles wat je wilt kan verwezenlijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is super moeilijk om alles te combineren, ik heb nu ook een beetje tijdnood met alles

  BeantwoordenVerwijderen