DIY - Maak je eigen fitness/ food diary!

Tijd voor een DIY! Ik bedacht me onlangs dat ik het eigenlijk wel fijn zou vinden om mijn workouts en mijn "eetroutine" op een georganiseerde manier bij te houden. Digitaal,..of met de hand, de keuze is aan jou. Ik besloot een leuk boekje te maken en er enkele motiverende spreukjes bij te zetten. Lees je even mee?
diy fitness and food diaryIk heb besloten om dit in Pages te maken, de standaard tekstverwerker van Apple, maar je kan dit natuurlijk doen in gelijk welk programmaatje waar je wat met tabelletjes en figuurtjes kan spelen. Ook heb ik dit document in pdf staan, dus als je dit graag zou hebben, laat je het maar even weten.


Vooraan heb ik natuurlijk de titel geplaatst met een leuke foto erbij, kwestie van al wat te motiveren. Vervolgens heb ik op elke linkerpagina een leuke quote staan en dat is echt om je motiveren. Je vindt er zinnetjes als: You can do this, Push Through,...enzovoort. Ook vind je steeds op de linkerpagina een tekstballonnetje. Hierin vind je leuke wist-je-datjes en kleine receptjes voor je ontbijt/lunch.

Daarna heb ik per dag een pagina gemaakt. Bovenaan vind je de dag, daaronder vind je twee tabelletjes. In het eerste tabelletje kan je alles opschrijven wat je die dag gegeten hebt. Daarnaast heb ik ook een tabelletje voor de calorieën voorzien. Niet iedereen telt calorieën, maar voor de mensen die het toch overzichtelijk willen bijhouden, is dit wel een leuke oplossing. Onderaan kan je dan op het einde van de dag een totaal maken, zodat je elke dag mooi kan vergelijken.
Het tweede tabelletje vermeldt je workout van die dag. Heb je aan je armen gewerkt? Heb je cardio gedaan? Dat kan je allemaal invullen in dit tabelletje. Je kan dit ook gebruiken om een trainingsschema te maken voor de rest van de week, leuk toch?
diy fitness and food diary

diy fitness and food diary

diy fitness and food diary
Zo, je ziet dat het heel makkelijk is om iets als dit te maken. Indien iemand van jullie dit exacte modelletje wil, deel ik het uiteraard graag met jullie! Laat ons even uitzoeken hoe we dat dan doen! Ben jij al aan het DIY'en? 

Share:

2 reacties

  1. Leuk gedaan! Ik zou bang zijn dat ik erin ga doordraaien als ik alles zo precies bij ga houden want dat is al eens eerder gebeurd, maar je hebt het leuk gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het zelf ook heel handig om dingen op papier bij te houden!

    BeantwoordenVerwijderen