Van plattelandsmeid naar stadsvrouw.

Wie ook de rust van het platteland gewoon is, zal zich misschien in dit verhaal kunnen vinden. Als baby heb ik wel even in een drukkere buurt gewoond, maar omdat we op mijn 1,5 jaar verhuisd zij naar de plaats waar mijn origineel vandaan kwam, kan ik me alleen maar mijn 20 jaren in mijn rustige buurt herinneren. Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn verhaal, van plattelandsmeid, naar misschien een stadsvrouw? Lees je mee?


Zoals ik in de intro zei, ik ben echt een meid uit een rustige buurt. Voor en achter ons huis zie je niks anders dan weiden en boomgaarden. Ik had altijd het gevoel dat ik hier zou blijven wonen. Enspùs  nog. Ik hou van deze rustige buurt. Daarnaast zitten we ook nog eens dicht tegen alle verbindingen naar de steden en wonen we ook dichtbij het station. Mijn grootouders langs moeders kant hebben tot hun einde ook altijd een straat van ons gewoond, dus ik denk dat het ook te maken heeft met de emotionele band die ik met dit dorp heb.

Nu, ik studeer dit jaar mijn derde jaar in Gent. Gent was voordien vrij onbekend voor mij, ook al wonen we er niet zo ver vandaan. Ik voelde me net alsof ik voor de leeuwen werd gegooid, van het "platteland" recht de hoofdstad van mijn provincie in. *Slik*. Het heeft dan ook een hele tijd geduurd voor ik de stad leerde appreciëren en er de positieve kant van begon in te zien. Het is pas sinds enkele weken dat ik merk hoe erg de stad bruist. Het is druk, en dat is wennen. Maar eens je het gewend raakt en je laat meevoeren met de flow van de drukte, is het eigenlijk best gezellig. Gent heeft echt iets, zeker als het mooi weer is. Je hebt de drukte van het stadscentrum, maar wanneer je 's morgens heel vroeg opstaat en een wandeling maakt, zie je de stad eigenlijk ontwaken, en dat is echt heel leuk om te zien en om te doen.

Nu vraag ik mezelf af: zou ik ooit in een stad kunnen wonen? Als ik ooit in een stad zou wonen in België, zou het waarschijnlijk al Gent zijn. Ik ben er nu drie jaar bijna elke dag van de werkweek en je kweekt toch een band. Ik denk dat ik het vooral eens zou moeten proberen voordat ik een oordeel zou kunnen vellen. Ik weet zeker wel buurten waar ik absoluut wel en niet zou willen wonen, maar ontwaken in een bruisende stad met alle faciliteiten op een wip van je deur, dat moet toch eens leuk zijn om te ervaren.


En hoe zit het bij jullie? Stad, platteland,...of beide? 

Share:

5 reacties

 1. Ik woon nu in een dorpje, maar ga waarschijnlijk in haarlem wonen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide. Ik woonde in een kleine stad in West-Vlaanderen, waarna ik studeerde in Kortrijk en Leuven. Uiteindelijk woon ik in de buurt van Antwerpen. Ik hou van de gezellige drukte op de meir, maar ook het heerlijk rustige groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen net buiten Gent. Vlak naast een grote autoweg dus rustig is het hier niet, al hebben we gelukkig nooit last van lawaai. Ik zie mezelf absoluut in Gent wonen later, ben echt verliefd op de stad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik woon in Veenendaal, wat officieel een dorp is, maar wel de grootte van een stad heeft. Ik vind het precies goed zo. De juiste hoeveelheid mensen, niet iedereen kent elkaar, veel winkels. Precies goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon juist buiten Gent, op nog geen 5minuten van het centrum. Ik ben echt graag in Gent, maar ik kan er des te meer van genieten om eens ergens op het platteland te komen. Dus beetje tzelfde als jou!

  BeantwoordenVerwijderen