Healthy Days - Zet die snoepjes en frisdrank opzij. (+tips)

Vrouwen in het bijzonder zijn vaak echte zoetekauwen. Een snoepje hier, een chocolaatje daar en een stukje taart kan er ook nog wel bij (zeker tijdens die periode van de maand, is het niet dames?). Vandaag vertel ik jullie hoe ik dat allemaal opzij heb gezet zonder mezelf echt te "straffen". Lees je even mee?
healthy days lifestyle blog

Ik krijg voornamelijk vaak volgende vraag: "Je laat jezelf af en toe wel iets eten, maar hoe stop je dan, hoe zorg je ervoor dat je na 1 chocolaatje de doos weg zet?". Nu, dit leek mij in het begin ook onmogelijk. Zowel mijn mama als ik zijn echt helemaal verknocht aan chocolade.

De eerste stap in de goede richting is dingen uit je dieet schrappen,...maar dit niet ineens te doen. Zoals bij bijna alles is het belangrijk om op te bouwen en niet alles in 1 keer willen bannen uit je levensstijl. Frisdrank, dat kon ik heel makkelijk laten. Ik dronk toch maar 1 blikje per dag, dus om dat even links te laten liggen was niet veel moeite nodig. Ook chips en snoepjes kon ik vrij makkelijk opgeven. Ik heb in 9 maanden tijd eens 5 chipjes gegeten en ze smaakten me totaal niet meer. Hoe? Tja, dat hangt een beetje af van persoon tot persoon. 

Ben je echt iemand die dagelijks zijn aantal snoepjes, koeken nodig heeft? Probeer het eerst af te bouwen naar de helft, dan 1/4,..en ga zo maar door. Toch nog heel erge zin in iets zoets? Probeer dan eens een banaantje! Bevat nog steeds suikers, maar het is toch een stuk gezonder!

Het moeilijkste om te laten is zoals je al kan raden een chocolaatje. Daarom heb ik voor mezelf besloten dat ik bijvoorbeeld elke dag of om de 2 dagen een praline of iets dergelijks mag hebben, maar dan moet ik wel extra opletten wat ik de rest van de dag eet.

Hoe zorg je er dan voor dat je bijvoorbeeld maar 1 chocolaatje uit de doos neemt en niet een heleboel? Wel, daar heb ik enkele argumenten voor!

 • Stel, je doet 's morgens je workout en in de namiddag bij een lekkere kop thee/koffie neem je een chocolaatje. Eet je er eentje, dat kan niet veel kwaad. Eet je er meerdere, tja,...dan is het al een beetje "nuttelozer" dat je die ochtend hard hebt gezwoegd op die workout. Het is dus een beetje een spel van nut. Verpest je harde werk niet.
 • Als je er maar eentje neemt, dan gaat je doosje met pralinetjes veeeeeel langer mee. Dit is wat een persoonlijk argument, maar hé, het helpt!
 • Schuldgevoel. "Oh nee, ik ben aan het valsspelen." Dat is een gevoel dat bij mij snel de kop op steekt, en geloof me, dan staat dat doosje pralines snel terug in de koelkast. 
 • Nog iets met "nut". Waarom zou je een hele dag mager proberen eten, gezond willen eten om je dan op een ander moment van de dag 5 chocolaatjes naar binnen te werken? Zo raak je niet vooruit en zullen resultaten ook langer uitblijven.


Zoals ik al eerder heb vermeld: het heeft totaal geen nut om voor altijd je alles te ontzeggen. Spreek met jezelf een moment af wanneer het wel eens kan, op zondag bijvoorbeeld. Maar,...met mate!


Ik hoop heel erg dat jullie iets aan deze tips gehad hebben. Opnieuw, ik spreek uit eigen ervaring, dit is wat bij mij geholpen heeft. Tot de volgende "Healthy Days"!

Share:

3 reacties

 1. Staan hele goede dingen bij écht! Vooral het spel van nut haha, als ik net heb hardgelopen eet ik altijd netjes wat fruit of neem een smoothie, mijn vriend kan dan gewoon een stuk chocolade naar binnen werken. Autsj! Haha. Ik heb ook frisdrank, snoepjes en koekjes uit mijn leven verbannen. Ik kan alleen moeilijk van de chips afblijven. Ik probeer nu dan ook bij ongezonde dingen te denken, vind ik het écht lekker en ga ik ervan genieten? Dat helpt voor mij het beste. Laat het nu al veel vaker staan dan eerst, dus het gaat de goede kant op. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt een zot sneukelgat ^^ Chocolade kan ik makkelijk links laten aangezien ik dat toch niet eet, maar mijn chips en snoepe, hmhmhm.. Goeie tips en ik ga ze zeker uitproberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je hier een artikel over gemaakt heb, want dit is wat ik in een reactie vroeg :) Ik ga je tips zeker proberen! ^^

  BeantwoordenVerwijderen