Healthy Days - Hoe begin je met yoga?

Onlangs kreeg ik onder één van mijn updates volgende vraag: "Ik zou wel willen beginnen met yoga, maar ik heb echt géén idee hoe, misschien kan jij tips geven?". Nu, ik ben zeker nog geen volleerde beoefenaar van yoga, maar ik kan natuurlijk altijd wat tips geven hoe ik mijn eerste weken beleefd heb en doorgemaakt heb. Lees je even mee?


Wat heb je nodig?


Eigenlijk heb je om yoga te beoefenen bijster weinig nodig. In principe hoéf je niets aan te kopen wanneer je dat niet wilt. Natuurlijk zijn comfortabele kleding een must, ik haal er gewoonlijk een sporttop bij en een broekje/sportlegging. Je kan de oefeningen eigenlijk eender waar uitoefenen, maar een yogamatje is natuurlijk wel handig. Mijn matje is van het merk USA Pro en kostte rond de €15,00. 


Wat is het concept?


Ik ben hier geen expert in en weet er ook het fijne niet van, maar er zijn wel enkele dingen die me opgevallen zijn door het beoefenen. In de eerste plaats is yoga een middel om je lichaam in balans te krijgen en tot rust te komen. Je let heel erg op je ademhaling waardoor je eigenlijk volledig in het moment zit. Daarnaast word je er ook wat leniger door en komen hun spieren ook aan hun trek. Ik kon tot enkele weken geleden niet met mijn handen aan de grond wanneer ik een forward fold deed, nu kan ik dat zonder problemen! Ook typ ik dit bericht terwijl ik eigenlijk best wat spierpijn heb in mijn buikspieren. Het is voor mij nu dus eigenlijk een combinatie van mijn lichaam in balans te krijgen en er een work-out bij te hebben. 


Nog iets?


Ik wil nog even meegeven waar je yoga nu eigenlijk kan beoefenen. Natuurlijk zijn er enkele sportclubs zoals Basic Fit die lessen aanbieden, en er zijn ook plaatsen die gespecialiseerd zijn in het geven van yoga, Google is je beste vriend om een locatie in jouw buurt te vinden. Wat natuurlijk ook voor handen ligt, zijn de workouts die je op Youtube vindt, en waar ik ook mee bezig ben. Er zijn tal van kanalen, maar mijn favoriet is toch wel Yoga with Adriene. Adriene is een superleuke meid die je met liefde begeleidt doorheen je sessie. Het is handig om te beginnen met de 30 days of yoga, daarna kan je natuurlijk verdergaan met aparte sessies die tevens op het kanaal staan. Keuze te over!Zo. Ik hoop dat ik hiermee enkelen van jullie heb kunnen helpen. Indien je nog vragen hebt, aarzel dan zeker niet om ze hieronder te vragen! Nog geen zin om in je yoga legging te springen?

Share:

1 reacties