Lifestyle - Op zoek naar jezelf.

Op zoek zijn naar jezelf, het wordt bestempeld als iets wat je vooral in je tienerjaren doet en wat achteraf vrij snel afgerond is. Je vindt jezelf, je bent jezelf. Maar loopt het voor ieder van ons ook op die manier? Bij mij in ieder geval niet. Vandaag vertel ik over het zoeken naar mezelf, vanuit mijn ervaring. Lees je even mee?lifestyle blog mytopknot


Toen mijn tienerjaren net begonnen, had ik echt een heel rebels jaar. Ik werd pas echt zo rond het begin van  het tweede middelbaar en dat bleef zo tot midden het derde jaar. Nadien had ik het wel gehad met mezelf en besloten mijn hersenen waarschijnlijk weer wat normaler te gaan denken.

Sindsdien ging het eigenlijk met ups en downs, al bestond de periode van mijn 14 tot mijn 18 jaar toch vooral uit ups. Ik had een hele goede klas die op het einde ook echt aan elkaar hing en ik voelde me op dat moment ook gewoon écht goed.

Ik denk dat de omslag er een beetje echt kwam toen ik naar de universiteit ging. In het begin zag ik het echt volledig zitten en ik dacht dat ik "mezelf" ondertussen wel had gevonden. Toch liep het een beetje anders en werd het eerste jaar van de unief niet zo'n succes, niet op persoonlijk niveau, niet op school-niveau. In de zomer van dit jaar besloot ik mijn blog te starten, toen nog Fien's Beauty & Fashion Corner, en dat was echt een hele wereld die voor me open ging. Ik leerde leuke, nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hadden als ik, ik kon me creatief uitleven en ga zo maar door,..

Toch was dat ongeveer de periode waarin ik mezelf soms echt niet herkende en waarin ik mezelf ook niet meer vond. Wie was de échte Fien? Was de persoon die mensen rond me zagen gewoon een veredeld beeld van mezelf die zichzelf probeerde te profileren als een zelfverzekerde meid, maar niet m'n echte ik? Ik geraakt er even helemaal niet meer uit.

Ik ben nooit een écht zelfzekere meid geweest, maar ik had nooit last van anxiety. Toen dat er ook nog eens bijkwam het laatste jaar, jaar en een half, was de maat zo even helemaal vol. Volle treinen, drukke plaatsen, veel mensen op de unief, onbekende situaties,...ik word er allemaal maar paniekerig van.Vindt iedereen altijd zijn echte "ik"? Ik heb er geen flauw benul van. Ik heb het gevoel dat ik er door de jaren heen wel geraak, maar ik ben er niet zonder slag of stoot toe gekomen.Zo, dat ging even dieper dan gedacht? Wat denk jij over dit onderwerp? 

Share:

6 reacties

 1. Ik herken het heel erg.. Zelf ben ik ook nog lekker aan het zoeken naar mijn echte ''ik''
  Ik vind het een fijn berichtje & vind het knap dat je zo open durft te zijn!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk eigenlijk dat je heel je leven op zoek bent naar jezelf, toch? Ik ontdek bijna elke dag nog wel iets over mezelf eigenlijk. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken je verhaal heel erg, al was mijn periode dat ik op zoek was naar mezelf iets eerder, rond m'n 15e/16e. En nog steeds kan ik mezelf niet altijd even goed vinden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen draagt zijn eigen kruis, en dat is het mooie van het leven ook. Je wordt er sterk van, als het allemaal maar makkelijk zou zijn... Waar zouden we dan nog voor vechten? Mooie en open blog heb je geschreven hier :). Ik heb nu pas een beetje het idee dat ik mezelf gevonden heb, nadat ik een jaar weg ben geweest. Maar ook toen ik 18 was, was ik een jaar weg. Ik denk dat het een betje de leeftijd is, plus veranderen en leren doe je je hele leven lang. Het enige continüe in het leven is dat er constant verandering is, en I love it. Go with the flow, je komt wel uit waar je zijn moet :). Geloof in jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik Schrijf op mijn blog op zoek naar geluk. Waar ik per thema kijk naar wat mij gelukkig maakt en mij dieper laat kijken naar wie ik ben. Ik word dit jaar 30 en merk dat ik mezelf nu pas echt aan het vinden ben. Denk dat je in elke levensfase wel weer nieuwe dingen tegenkomt. Mooi artikel en fijn dat meer zijn die zich erin herkennen

  Liefs Agneta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie post Fien! Op zoek zijn naar jezelf is echt niet gemakkelijk. Ik heb ook nog af en toe het gevoel mezelf niet echt te kennen.Zo een tijd weg van huis biedt ook wel wat perspectief en laat een andere kant van mijn persoonlijkheid precies meer openbloeien zo na de stress van de studies en het halen van een diploma en de druk die nu gaat komen om werk te vinden... Ik heb mezelf dus ook nog niet helemaal gevonden hoor :-) Nieuwe situaties vormen je ook steeds dus ik denk dat je steeds nieuwe dingen ontdekt ook al ben je al wat meer op leeftijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen