Healthy Days - De "My Fitness Pal" app!

Vandaag een keertje een twist aan de normale "Healthy Days"! Ik probeer regelmatig nieuwe apps uit - lang leve die smartphones! - en dan kom ik er wel eens eentje tegen die een lange tijd actief blijft. Onlangs begon ik "My Fitness Pal" te gebruiken, ideaal voor mensen die niet graag calorieën tellen, maar toch op de hoogte willen blijven van wat ze eten. Lees je even mee?review my fitness pal app


Ik ben zo iemand die vrij gewoon eet, maar er wel op probeert te letten. Ik zorg ervoor dat ik voldoende fruit, groenten en zuivel binnenkrijg,..maar alles ontzeggen, nee, dat wil ik niet echt. Toch gebeurt het niet vaak dat ik me een extraatje neem of dat ik nog wat extra middageten neem, puur omdat ik niet weet wat mijn lichaam nu allemaal al heeft binnengekregen en ook omdat ik er geen flauw benul van heb welke stoffen in mijn lichaam nog moeten aangevuld worden.

Deze app lijkt daar dé oplossing voor te zijn. Wanneer je je registreert, worden eerst de basisgegevens gevraagd; lengte, gewicht,...Daarna krijg je een leidraad hoeveel calorieën je per dag nodig hebt. Voor  mij kwam dat uit op 1890 calorieën. Ik had geen flauw benul of ik dat zo op een dag haalde of of ik er gigantisch over zat. Bij deze app kan je alles wat je eet ingeven per categorie: ontbijt - middageten - avondeten - tussendoortjes. Ook kan je wat training ingeven en hoeveel liter water je per dag hebt gedronken.
review my fitness pal app

review my fitness pal appPer voedingsmiddel krijg je informatie over de calorieën, natuurlijk, maar ook over andere eigenschappen, zoals vitamines, calcium, ijzer,... en dat vind ik toch wel een heel voordeel. Ik heb vaak een tekort aan ijzer, iets wat wel echt in de familie blijkt te zitten, en zo kan ik kijken wat ik nog moet eten om aan mijn noden te komen. Hoe handig is dat!

Wanneer je alles hebt ingegeven en je 's avonds je "dagboek" toeklapt, wordt er berekend of je je doel die dag bereikt hebt!Deze app is helemaal gratis te downloaden, dus daar moet je het zeker niet voor laten! Het invullen van je dagboek kost echt maar een paar minuutjes per dag, dus alles is heel makkelijk bij te houden! Ik lijk me wel aan mijn doel te kunnen houden, en jij? 

Share:

1 reacties

  1. Volgens mij heb ik deze app jaren geleden ook gebruikt. Toen was het nog een website en kon je ook je sportgedrag invoeren en kreeg je te zien hoeveel calorieën je ongeveer had verbrand.

    BeantwoordenVerwijderen