Cream oogschaduws: wat doen ze + mijn favorieten!

Cream oogschaduws. De eerste waar ik ooit over hoorde, waren de MAC Paint Pots. Natuurlijk kocht ik er in die tijd ook enkele, maar er zijn natuurlijk nog een hoop andere merken die ondertussen gelijkaardige producten hebben uitgebracht. Vandaag vertel ik jullie waarvoor je cream oogschaduws kunt gebruiken en laat ik jullie mijn favorieten zien. Wat doen ze?

Cream oogschaduws kan je voor meer dan 1 ding gebruiken. 
  • Je kan er je oogleden mee primen. Dit wil zeggen dat je het product onder je oogschaduw aanbrengt. Hierdoor zullen de oogschaduws iets hebben om aan vast te houden en tonen de kleuren ook levendiger. 
  • Je kan ze over een oogschaduwbasis gebruiken, zoals de Essence I love stage oogschaduwbasis  en onder je oogschaduw. In dat geval primen ze nog eens extra, en egaliseren ze de kleur van je eigen oogleden nog meer. 
  • Zonder oogschaduw kan je ze natuurlijk ook gebruiken. Indien je een gekleurde cream oogschaduw gebruikt zorgt dat voor een vleugje kleur: ideaal wanneer je gehaast bent of een simpele ooglook wil. 
  • Je kan ze ook als eyeliner gebruik wanneer ze wat donkerder zijn van kleur. 

Mijn favorieten.

Als eerste hebben we Painterly Paint Pot van MAC. Die liet ik al eens zien in mijn artikel over een snelle oogschaduwbasis truc. Dit is een huidkleurige cream oogschaduw, ideaal voor mensen met meer een rozige ondertoon in hun huid, zoals ik. Heb je meer een gele of olijf ondertoon, dan is Soft Ochre een goede keuze. Deze kleur zorgt ervoor dat mijn ooglid een volledige egale kleur heeft, en geeft me een goede basis om mee te starten.


Vervolgens hebben we Rubenesque Paint Pot van MAC. Zoals je kan zien , heeft deze een peachy-gouden kleur. Deze draag ik het liefste wanneer ik voor de rest geen oogschaduw ga dragen. Zo heb ik toch een subtiel kleurtje op mijn oogleden, en is mijn ooglook snel gefikst!Ook Maybelline kwam enkele jaren geleden uit met hun versie: de 24 hr Color Tattoos. Dit zijn eigenlijk dezelfde producten als de paint pots, maar dan gewoon van een ander merk en wat goedkoper.  Hieronder zie je Pink Gold. Dit is terug een kleurtje dat ik vaak op zichzelf draag. Het is een heel mooi oud roos kleurtje met gouden shimmer erin!


Ook dit is een Maybelline Color Tattoo, en deze heet Permanent Taupe. Deze is ideaal om een smokey eye mee te maken, of ook gewoon op zich is hij heel mooi.


Deze oogschaduws zitten constant in mijn "everyday make-up bag" en ik zou ze niet meer kunnen wegdenken uit mijn routine.

Welke is jouw favoriet?

Share:

1 reacties

  1. Zoals nogal gezegd ben ik tot nu toe een Mac leek... Heel erg en ik wil er snel verandering in brengen wat mogelijk is met een Mac in Hasselt nu! :-) Weet je ongeveer hoeveel de paint pots kosten? want een paint pot en een lipstick gaan waarschijnlijk mijn eerste Maccies zijn! :D
    Ook de Maybelline color tattoos moet ik nog proberen en beide kleurtjes die je hier toonde zijn mooi! Ik zal dus echt nog moeten sparen tegen de vakantie aangezien ik al zoveel productjes op mijn verlanglijstje heb staan!

    BeantwoordenVerwijderen