Look: De roze mascara. | Essence Viva Brasil Eye & Hair mascara

Fien, ben je nu helemaal zot geworden? Euhm.. Essence lanceerde met de nieuwe LE collectie Viva Brasil enkele gekleurde mascara's. De afgelopen 2 jaar zijn ze een echte hype (of zijn we er al wat voorbij). Nu zag ik ze liggen en ik dacht: "Hé, die roze ziet er nog niet verkeerd uit". Dus ik nam deze lieverd mee. Vandaag toon ik jullie een look met deze mascara en vertel ik jullie er wat meer over. Benieuwd? Lees dan snel even verder!
In de collectie Viva Brasil zitten 3 gekleurde mascara's: een groene, een paarse en dan deze roze. Groen en paars is niet zo aan mij besteed, dus het werd de roze. Ik verwachtte er eigenlijk niet al te veel van, maar gaf het toch een kans. En waarom er niet direct een look rond maken?
De verpakking van deze mascara is volgens mij dezelfde als die van de Crazy Volume mascara van Essence. Ook het borsteltje en de formule lijken erop, en zijn waarschijnlijk hetzelfde. Het is een borsteltje waarvan je zou denken dat hij veel volume geeft, en dat doet-ie ook! Daarnaast geeft hij eigenlijk ook een goede hoeveelheid lengte, dus qua formule is deze mascara zeker niet verkeerd.


De kleur dan. Ik moet eerlijk zeggen dat het wat moeilijk is om de wimpers helemaal te dekken.
Tip: druk het borsteltje tegen de wimpers aan, zodat je de kleur er eerst goed op kan drukken. Daarna ga je gewoon te werk zoals met een gewone mascara.

De kleur die er uiteindelijk vanaf komt is een felroze kleur met een lichte korale ondertoon.

En dan, de look! 


Op mijn wimpers heb ik dus de Essence Eye & Hair mascara in 02 I love Brasil. Op mijn wangen heb ik de roze blush uit dezelfde collectie en op mijn lippen heb ik een lichtroze gloss aangebracht.Dit is natuurlijk geen look die je elke dag draagt, maar het is wel eens leuk om in de zomer uit te pakken met gekleurde wimpers (op een feestje bijvoorbeeld). Als dit iets te heftig is, kan je ook enkel de tippen van je wimpers aanzetten met de roze mascara.

Ik kan besluiten dat dit wel een leuke mascara is om af en toe te gebruiken als het moment zich daartoe leent; zomerfeestje,... Op zich vind ik het wel leuk om met deze dingen te spelen, zo kan ik wat experimenteren met looks. Ik merk ook dat de kleur van deze mascara de groene tinten van mijn ogen naar boven brengt. De formule is geen aangenaam, maar de kleur egaal aanbrengen is niet zo'n makkelijk klusje.

Deze mascara kost €2,99 en kan je vinden bij Kruidvat van eind mei tot en met juni 2014.

Zou jij een gekleurde mascara dragen?

Share:

5 reacties

 1. Hij ziet er eigenlijk wel nog leuk uit, leuker dan ik had verwacht
  wel spijtig dat het wel niet helemaal dekt en je duidelijk nog wel de donkere kleur van je wimpers ziet.
  Ik zou hem vooral gebruik voor de onderste wimpers ofzo :)

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het je echt best wel vet staan, roze mascara, fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit gedacht dat een roze mascara zo mooi kon zijn. Zoals Eline en Karlien zeggen: het staat u! Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat voor effect het geeft bij mij ( bruin haar, bruin ogen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gewaagd! Het staat je zeker niet slecht, maar ik verkies toch een klassieke wimper-look :)

  BeantwoordenVerwijderen